Det polske datterselskab til Ryanair, Ryanair Sun, vil fra det kommende efterår skifte navn til Buzz. Foto: Ryanair

Ryanair Sun skifter navn til Buzz

Ryanairs polske datterselskab, Ryanair Sun, skifter i efteråret navn til Buzz. Selskabet skal både udføre charterflyvninger og planlagte ruter for Ryanair.

Ryanair Sun, der primært flyver charterflyvninger på dets polske driftslicens, får nyt navn til efteråret 2019.

Det oplyser det irske lavprisflyselskab Ryanair, der ejer Ryanair Sun, onsdag i en pressemeddelelse. Ryanairs datterselskab vil således skifte navn til Buzz senere i indeværende år, og selskabets fly vil blandt andet få ny bemaling.

I begyndelsen af 2018 fik Ryanair Sun sin driftslicens, og selskabet begyndte herefter at operere for en række førende polske rejsearrangører i sommeren 2018. I første omgang havde Ryanair Sun fem fly, men flåden voksede sidenhen til 17 fly. Selskabet vil efter planen have i alt 25 fly i den kommende sommer.

Vil være Polens største flyselskab
Når Ryanair Sun har skiftet navn til Buzz, vil selskabet fortsætte med at tilbyde charterflyvninger, som det har gjort hidtil. Herudover vil fokus i stigende grad også være på ruteflyvninger.

“Vi er glade for i dag at kunne lancere Buzz og for at se vores fly i nyt brand i Polen til efteråret. I løbet af de sidste 15 år er Ryanair vokset til at blive Polens største flyselskab takket være den uovertrufne kombination af lave priser, bedste kundeservice og største rutenetværk. Og vi forventer nu, at Buzz bliver Polens flyselskab nummer ét,” siger Juliusz Komorek, bestyrelsesformand i Buzz.

Til efteråret vil Buzz lancere sin helt egen hjemmeside og app, hvor de polske kunder får adgang til at bestille billetter til samtlige Ryanair-flyvninger – herunder de ruter, der vil blive opereret af Buzz. Det polske Ryanair-selskab vil hermed stå godt rustet til begyndelsen med det nye brand.

“Efter et vellykket vækstår for Ryanair Sun er vi glade for, at vores fly vil få en ny og unik branding, når vi påbegynder Buzz. Vores mål er at tilbyde service på højeste niveau til både kunder og rejsearrangører. Buzz vil fortsætte med at operere både rute- og charterflyvninger,” siger Michal Kaczmarzyk, administrerende direktør i Ryanair Sun.

Buzz-navn vender tilbage
Torsdag kunne Ryanair afsløre, at det åbner yderligere to nye ruter fra Danmark i løbet af i år. Den ene rute bliver fra Københavns Lufthavn til den polske havneby Gdansk. Ruten åbner den 27. oktober, og der bliver én daglig afgang. Det er uvist, hvorvidt Buzz skal operere på den nye rute.

Ryanair Sun har i udgangspunktet base i Warszawa, men opererer også fra andre byer i Polen. I øjeblikket har Ryanair Sun 17 fly af typen Boeing 737-800, men selskabet modtager yderligere otte af denne type fra moderselskabet Ryanair til sommer.

I perioden fra 2000 til 2004 opererede det britiske lavprisflyselskab buzz på ruter inden for Europa. I første omgang som datterselskab til KLM, men i april 2003 købte Ryanair brandet fra det hollandske flyselskab. Og nu har det irske lavprisflyselskab således igen fået etableret et selskab med navnet Buzz (dog med stort begyndelsesbogstav, red.) – og Buzz-navnet på flyene vil imidlertid blive skrevet med versaler.

Ryanair, Ryanair UK, Ryanair Sun og Laudamotion er alle flyselskaber under moderselskabet Ryanair Holdings Group.

 

Relaterede artikler:

To nye Ryanair-ruter fra Danmark

Ryanair overvejer at købe to flyselskaber mere

Ryanair annoncerer jysk Manchester-rute

Femte nye Ryanair-rute i CPH i 2019

Nye Prag-ruter fra både København og Billund