Ryanair til Trapani fra Billund

Endnu en Ryanair-rute fra Billund Lufthavn sikrer i alt 10 ruter fra det irske lavprisflyselskab i sommerfartplanen.

Da Sterling Airlines gik konkurs i efteråret 2008 mistede Billund Lufthavn en rute til Olbia på den italienske ferieø Sardinien. Til foråret 2010 kommer den en slags erstatning, når Ryanair den 6. maj åbner en rute til Trapani på Sicilien. Ruten vil blive trafikeret to gange ugentligt med Boeing 737-800 fly til 189 passagerer.

Trapani-Birgi Airport en en kombineret civil- og militær lufthavn med NATO-fly stationeret på den syditalienske base. Lufthavnen daterer sig tilbage til 1960´erne og havde sidste år omkring 500.000 passagerer. Et tal, der kommer til at vokse med Ryanair-ekspansionen, der udover Billund omfatter en lang række ruter, herunder også Göteborg City Airport og Oslo-Torp.

Ryanair BLL

Ryanair i Billund Lufthavn

Trapani er hovedbyen i den vestlige del af Sicilien. Byen ligger heltudei det vestlige hjørne af øen. Fra byens havn erder færgeforbindelser til Sardinien og Tunesien.

Der vil være afgang fra Billund kl. 20.35 med ankomst i Trapani kl. 23.45. På returrejsen er der afgang fra Trapani kl. 17.10 med ankomst i Billund kl. 20.10. Med den nye rute til Trapani, vil Ryanairi sommeren 2010 flyve tilforeløbig 10 destinationer fra Billund Lufthavn.