(Foto: Morten Lund Madsen)

Ryanair truer med at lukke Billund-base

Hvis fagbevægelsen vil blokere Ryanair-fly, der flyver ind til København fra andre baser, så vil Ryanair lukke sin base i Billund med kort varsel, fastslår Ryanairs topchef.

Hvis fagbevægelsen formelt meddeler Ryanair, at de vil blokere selskabets fly i Københavns Lufthavn, selvom Ryanair ikke længere har en base i København, så er Ryanair parat til at lukke sin base i Billund Lufthavn med to ugers varsel. Det fastslog Ryanairs topchef, Michael O’Leary på et pressemøde i København fredag formiddag.

“Så vil vi lukke basen i Billund med de jobtab, som det så vil medføre,“ fastslog O’Leary.

Sagen er nemlig den, at fagbevægelsen ser på muligheden for at bruge en hovedkonflikt i Billund til at kunne lave en lovlig sympatikonflikt i Københavns Lufthavn, selvom Ryanair ikke længere har en base i København.

To ugers varsel
Hvis fagbevægelsen bare så meget som meddeler Ryanair, at det er det man vil gøre, så vil Ryanair lukke basen i Billund og lukke flere af ruterne fra lufthavn. Det vil ske med de to ugers varsel, som Ryanair er forpligtiget til at give passagererne.

Fra 15. juli vil Ryanair ikke længere have et fly baseret i Københavns Lufthavn. Flyet vil i stedet blive flyttet til Kaunas i Litauen. Herfra vil det hver morgen flyve ind til København og beflyve Ryanairs to CPH-ruter til London Luton og Milano Bergamo. Om aftenen vil flyet så returnere til Kaunas.

Foto: Morten Lund Madsen.