Aviator-ansatte i Københavns Lufthavn. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Ryanair vælger Aviator

Det bliver Aviator, der skal være handlingselskab for Ryanair, når det irske lavprisflyselskab til efteråret etablerer sig i Oslo Gardermoen-lufthavnen.

Det svenske handlingselskab Aviator, der tidligere kaldte sig Novia i Københavns Lufthavn, skal stå for at håndtere Ryanairs fly, når det irske lavprisselskab den 30. oktober starter med at flyve ind og ud af Oslo Gardermoen-lufthavnen.

Ryanair starter ud med fire daglige flyvninger til London Stansted og Vilnius i Estland.

Med Ryanair-kontrakten får Aviator lidt medvind i Gardermoen efter at selskabet i april sidste år måtte afgive handlingen af Norwegian til det skotske handlingselskab Menzies. Det betød, at Aviator er det mindste af de tre handlingselskaber i Norges største lufthavne. Foruden Aviator og Menzies, så er SAS Ground Handling (SGH) naturligvis også tilstede i lufthavnen.

I dag håndterer Aviator fly i Oslo Gardermoen fra Aegean Airlines, Air France, Czech Airlines, Emirates, Flybe, KLM, SunExpress og Vueling. Selskaber, der tilsammen har omkring 20 rotationer om dagen i Oslo Gardermoen.

Lukkes helt ned
I Københavns Lufthavn er det Aviators datterselskab, Copenhagen Flight Services, der står for at handle Ryanairs fly.

Ryanair gør sit indtog og åbner de to ruter i Gardermoen, som følge af at selskabet lukker sin store base i Oslo’s Rygge-lufthavn. En lukning, der kommer som en konsekvens af den norske stats nye passagerafgift. Rygge-basen, der har 26 Ryanair-ruter i dag, lukkes helt ned. 16 Rygge-ruter lukkes i slutningen af oktober. Det er ruter til Beziers, Bruxelles, Chania, Dublin, Edinburgh, Malaga, Palma, Poznan, Pula, Riga, Rzescow, Thessaloniki, Sczecin, Tallinn, Wroclaw og Zadar.

De øvrige 10 ruter flyttes til de to andre Oslo-lufthavne. Otte ruter går til den anden sekundære Oslo-lufthavn Torp. Det er ruterne til Alicante, Gdansk, Gran Canaria, Krakow, Manchester, Milano Bergamo, Tenerife og Warszawa Modlin. Ryanair flyver i dag fra Oslo Torp til Malaga, Liverpool og London Stansted. De to sidste Rygge-ruter til London Stansted og Vilnius flyttes med virkning fra 30. oktober til Oslo’s største lufthavn, Gardermoen, hvor Ryanair altså får sin debut. Antallet af flyvninger til London Stansted øges til tre om dagen, mens der fortsat vil være en daglig Vilnius-flyvning.

Trafikreduktionen vil reducere antallet af Ryanair-passagerer til og fra Norge med 900.000, svarende til 50 procent.

 

 

Relaterede artikler:

Ryanair indtager Oslo Gardermoen

Oslo-lufthavn lukker

Ryanair har opsagt base i Norge

Ryanair får landingstilladelser i Gardermoen