Ryanair vil indtage Tyskland

Ryanair er tæt på at åbne en base i München og har kig på alle større lufthavne i Tyskland med undtagelse af Frankfurt.

Københavns og Amsterdams lufthavne bliver formentlig ikke de eneste storlufthavne i Nordeuropa, som i 2015 bliver hjemsted for en Ryanair-base. Lufthansas trafikknudepunkt i München kan nemlig meget vel blive Ryanair-base næste år. I hvert fald hvis det står til Ryanairs marketingdirektør, Kenny Jacobs.

”Vi har fornylig holdt samtaler med München og det eneste der mangler er landingstilladelser. Der er ikke skrevet noget under endnu, men München passer perfekt til os fordi priserne for flybilletter fra lufthavnen i dag er høje og der er plads nok,” siger Kenny Jacobs til den tyske avis Wirtschaftswoche.

Han understreger, at det ikke vil give mening at begynde at flyve til og fra München, hvis ikke selskabet åbner en base med flere fly og et tocifret antal flyvninger.

Til alle store lufthavne
Ryanairs tyske ambitioner stopper ikke her. Det irske lavprisselskab har appetit på de fleste af Tysklands store lufthavne.

”Vi vil komme til alle jeres store lufthavne undtagen Frankfurt,” siger Kenny Jacobs til den tyske avis.

Ryanair flyver i dag til Memmingen omkring 100 kilometer vest for München. Selskabet kalder destinationen for München Vest.

Fra 26. marts næste år vil Ryanair flyve fra Københavns Lufthavn. I første omgang med et fly til tre destinationer. Senere på året med fire fly.