Ryanair Boeing 737-800 i Billund Lufthavn (Foto: BLL)

Ryanair vinterlukker 17 af 27 danske ruter

Helt i tråd med de tidligere sæsoner vælger Ryanair at skære kraftigt ned i Billund og Aarhus i vintertrafikprogrammet. Kun 11 af 27 ruter vil blive fastholdt i vintermånederne.

Ryanairs rutenetværk er i høj grad koncentreret om fritidsdestinationer. Derfor er mængden af rejsende suverænt størst i sommerhalvåret, hvilket også afspejler sig i udbuddet af ruter.

I lufthavnene i Billund og Aarhus har man i sommertrafikprogrammet 2013 haft henholdsvis 21 og seks Ryanair-ruter. Fra slutningen af oktober måned og frem til udgangen af marts måned næste år vil der traditionen tro blive skåret kraftigt i trafikprogrammet. Det betyder, at Ryanair vil lukke 12 ud af 21 ruter fra Billund i vinterhalvåret, men fem ud af seks ruter lukker i Aarhus. Til gengæld får Aarhus Lufthavn en ny vinterrute til Las Palmas på Gran Canaria.

Samlet set vil der således blive udbudt 11 danske ruter i løbet af vintertrafikprogrammet, hvilket dog er to mere end sidste år, da Billund var nede på otte, mens Aarhus Lufthavn blot havde én rute i de fem vintermåneder.

Rom hele året rundt
Fra Billund flyves der i vintertrafikprogrammet til Alicante, Budapest, Girona-Barcelona, Krakow, London-Stansted, Málaga, Milano-Bergamo, Rom-Ciampino og Tenerife. I forhold til sidste vintersæson er det ruten til Rom, der har fået mulighed for at fortsætte i vintermånederne.

Aarhus Lufthavn beholder i vintertrafikprogrammet 2013/14 den daglige afgang til London-Stansted, og fra den 1. november vil Ryanair flyve hver fredag fra Aarhus til Las Palmas.