Rygtedannelser om økonomiske problemer i LOT

Det polske luftfartsselskab LOT Polish Airlines får hjælp til at dementere rygter om et snarligt økonomisk kollaps.

I sidste uge kom det frem på den polske nyhedsportal www.onet.pl, at LOT Polish Airlines angiveligthar store økonomiske problemer. Rygterne var bl.a. baseret på unavngivne kilder hos de polske luftfartsmyndigheder ULC (Urzad Lotnictwa Cywilnego), der fører kontrol med luftfartsselskaberne.

Det har medført kraftige reaktioner i markedet, hvorfor ledelsen i det polske luftfartsselskab har set sig nødsaget til at at bede ULC om officielt at dementere rygterne.

LOT Dreamliner 787

LOT-fly i Boeing 787 “Dreamliner“ version

Foto: Boeing

Nedenstående følger et uddrag af erklæringen:

“Med henvisning til offentliggørelse i pressen af uautoriserede erklæringer fra ansatte i ULC, skal vi hermed udsende følgende:

Virkningen af den globale økonomiske krise er ved at blive et problem for de fleste virksomheder i luftfartssektoren, og som følge heraf befinder alle luftfartsselskaber sig i øjeblikket i en vanskelig situation. I overensstemmelse med nationale og europæiske regler, overvåger ULCforholdene hos de polske luftfartsselskaber. Skulle der fremkomme informationer om finansielle problemer, også informationer gennem pressen, er det en standard EU-procedure, at der skal gennemføres en vurdering af det givne luftfartsselskabs finansielle situation i forhold til dets evne til at opfylde kravene i koncessionskontrakten.

Det fremgår tydeligt af resultaterne af de undersøgelser, der er foretaget, at LOT Polish Airlines er i stand til at gennemføre sine operationer, ikke blot i overensstemmelse med de tekniske og driftsmæssige krav, men også i overensstemmelse med de økonomiske krav, herunder de, der vedrører finansielle spørgsmål. Luftfartsselskabets finansielle situation adskiller sig ikke markant fra mange andre virksomheder, der opererer i andre sektorer. “

LOT Polish Airlines er medlem af Star Alliance og flyver to gange dagligt mellem København og Warszawa, mens SAS også flyver to daglige afgange, men i code-share med LOT.