En Embraer 170 fra det russiske flyselskab S7 Airlines. Foto: Anna Zvereva

S7 Airlines i offensiv fra Sankt Petersborg

Et stort fremstød fra det russiske flyselskab S7 Airlines i Sankt Petersborg er i øjeblikket i gang med flere nye indenrigs- og udenrigsruter – herunder til Københavns Lufthavn.

Der er offensive takter fra S7 Airlines i denne tid.

Det russiske flyselskab med de karakteristiske skriggrønne fly har ekspanderet kraftigt i Skt. Petersborg Pulkovo International Airport. Hvor flyselskabet før kun havde to ruter fra den russiske by, er der det seneste år oprettet yderligere 16 ruter. Det skriver Air Transport World.

S7 Airlines havde i forvejen indenrigsruterne til Moskva og Novosibirsk, og nu har flyselskabet så udvidet netværket til også at tælle ruter til de russiske byer Belgorod, Bryansk, Murmansk, Perm, Saransk, Kaliningrad, Kaluga samt Yaroslavl. Og den 3. juli er der premiere på en ny rute til Omsk, der ligger i det sydvestlige Sibirien.

Herudover har S7 Airlines føjet flere internationale destinationer til rutekortet. Alicante, Berlin Tegel, Verona, Pula, Pisa og Stockholm er nye rejsemål for selskabet.

Ny russisk CPH-rute
Tidligere i indeværende måned åbnede S7 Airlines også en rute til en anden skandinavisk by. I efteråret 2017 søgte flyselskabet om landingstilladelser i Københavns Lufthavn, og for nogle uger siden kunne det første grøntmalede russiske så lande i hovedstadslufthavnen. Der er flyvninger til CPH hver tirsdag og lørdag i sommertrafikprogrammet, og turen tager lidt over to timer.

Den heftige ekspansion på både det russiske og europæiske marked sker som følge af, at S7 Airlines senest har tilføjet en helt ny model i flåden. I maj fik flyselskabet leveret det sidste af i alt 17 nye fly af typen Embraer E170LR fra den brasilianske flyproducent. Flyet har plads til 78 passagerer.

I perioden mellem januar og maj fløj 473.300 passagerer med S7 Airlines fra Sankt Petersborg. Det er en stigning på 9,8 procent i forhold til året før.

Ruslands næststørste flyselskab
S7 Airlines er Ruslands næststørste flyselskab målt på antal passagerer. Flyselskabet har rødder tilbage til 1957, og i begyndelsen af 1990’erne skiftede selskabet navn til Sibiria Airlines. I 2006 opstod det navn, man kender i dag: S7 Airlines.

I 2010 blev S7 Airlines medlem af Oneworld-alliancen. Det største flyselskab i Rusland, Aeroflot, er medlem af Skyteam-alliancen.

I øjeblikket består flåden i S7 Airlines af i alt 86 fly. Foruden de nye Embraer E170-fly har selskabet både Airbus A319, A320 og A321 samt Boeing 737-800. Flåden består også af de helt nye Airbus A320neo.

 

Relaterede artikler:

Russere bekræfter ankomst til CPH

Russisk oneworld-medlem kan være på vej til CPH

Russere har overtaget punktlighedstoppen

Skandinavisk rutelukning til Rusland

SAS skærer ned på Ruslands-trafik