Sala VIP Madrid – nyd en lun tortilla

Sala VIP Puerta de Alcalá Lounge er en af mange lounges i Madrid-Barajas lufthavn. Loungen opereres af lufthavnen og byder på god udsigt og friske sandwich samt lun spansk kartoffelomelet - også kaldet tortilla på originalsproget. Rummelig, men steril Loungen ligger centralt placeret i den gamle terminalbygning T2, der huser selskaber som AirEuropa, flere Star Alliance selskaber som Lufthansa og Swiss samt Air France/KLM. En trappe op fra afgangshallen, ved gate D60, kan man træde ind i den meget rummelige og lyse lounge. Udsigt til fly og landingsbane via store panoramavinduer giver en åben fornemmelse. Men loungen er nærmest blottet…

Bedømmelse

Total bedømmelse

Oversigt :
Plus: Friske sandwich. Central placering. God udsigt.

Minus: Steril. Mangel på frisk frugt og grønt. Besværlig WiFi

Puerta de Alcalá loungen i Madrid lufthavns terminal 2 er rummelig og byder på god udsigt og lune tortillas.

Sala VIP Puerta de Alcalá Lounge er en af mange lounges i Madrid-Barajas lufthavn. Loungen opereres af lufthavnen og byder på god udsigt og friske sandwich samt lun spansk kartoffelomelet – også kaldet tortilla på originalsproget.

Rummelig, men steril
Loungen ligger centralt placeret i den gamle terminalbygning T2, der huser selskaber som AirEuropa, flere Star Alliance selskaber som Lufthansa og Swiss samt Air France/KLM. En trappe op fra afgangshallen, ved gate D60, kan man træde ind i den meget rummelige og lyse lounge. Udsigt til fly og landingsbane via store panoramavinduer giver en åben fornemmelse. Men loungen er nærmest blottet for udsmykning eller særpræget interiør, så den fremstår meget steril og industriel.

Sandwich for hver en smag
Udvalget af mad kan synes noget begrænset i forhold til salat, grøntsager og frugt. Ud over den lune tortilla og diverse chips og nødder, er der et væld af forskellige vakuumpakkede sandwich. Jeg var dog ret sulten ved mit besøg, så jeg pakkede en ud og satte tænderne i. Den var overraskende frisk og jeg fik at vide af betjeningen, at de smøres friske gennem dagen i loungens køkken, men blot vacumpakkes samme sted for at bevare friskhed og hygiejne. Der findes alle mulige varianter med spanske ingredienser som chorizzo-pølse, serrano-skinke og andre gode sager.

Udvalget af drikke består af diverse spiritus, cava (spansk mousserende vin), rød- og hvidvin, øl og sodavand. Varme drikke kommer fra en kaffeautomat.

Gode arbejdspladser, men besværlig WiFi
Langs panoramavinduerne er der placeret dybe sofaer og stole, der er ret behagelige at sidde i. Inderst i lokalet finder man en række arbejdsstationer, hvor man kan sætte sin egen laptop op, eller benytte en af dem loungen tilbyder. Dog skal man betale for at benytte loungens pc’er.

WiFi fungerer fint nok, når man kommer gennem en meget besværlig registreringsproces, der indebærer at man skal kikke på en 30 sekunders reklamevideo, inden man får adgang. Dette synes jeg burde være unødvendigt når man er gæst – eller rettere sagt kunde – i loungen.

Diverse aviser og magasiner af spanske og engelske titler er tilgængelig for gæsterne.

Plus: Friske sandwich. Central placering. God udsigt.

Minus: Steril. Mangel på frisk frugt og grønt. Besværlig WiFi

Bedømmelse: 3 af 6 stjerner

Fakta boks
Betingelser for adgang (se evt. regler fra de enkelte flyselskaber og kortudstedere for regler omkring gæster)
  • Flere netværksselskaber (eksempelvis Lufthansa, Air France/KLM, Swiss, AirEuropa, Bussels Airlines og LOT) tilbyder adgang for rejsende på business billetter eller status i loyalitetsprogrammer
  • Diverse kort som Diners og Priority Pass
  • Adgang kan købes for €26,50
Åbningstider Man – søn kl. 05:00 – 23:00
Placering Terminal T2 – 1. sal ved gate D60
Mad Diverse sandwich, tortilla og snacks
Drikke Udvalg af varme og kolde drikkevarer
Toilet i lounge Ja
Bad Nej
Rygerum Nej
WiFi Ja – mod registrering og reklamevideo
Mulighed for ombooking, ændring af sæde m.m. Nej
Website Madrid Lufthavn

Om anmelderen
Joakim J. Hvistendahl er hvad, man kalder en Frequent Flyer. Med over 100 rejsedage om året, er han mangeårigt Guldmedlem hos SAS og Platinum-medlem i Flying Blue-programmet hos Air France-KLM. Joakim vil løbende anmelde lounges, flyselskabernes nye kabiner og sæder, samt sikre at læserne på CHECK-IN.dk får et frisk pust ude fra luftfartens virkelige verden. Joakim er oprindelig fra Norge, men har været bosat i Danmark siden 2002.