(Foto: Joakim J. Hvistendahl)

​Salon Azur Lounge Nice – ikke så ”nice”

Salon Azur loungen i Nice’s lufthavn ligger i Schengen-området i Terminal 1 og benyttes primært som lounge for selskaber, der opererer indenfor Schengen området og som ikke er en del af Skyteam alliancen. Air France benytter sammen med sine alliancepartnere Terminal 2 i lufthavnen. Terminal 1 benyttes blandt andet af Star Alliance-medlemmer herunder SAS, Lufthansa, Swiss og Austrian Airlines. Loungen ligger på et niveau over afgangshallen og kan tilgås med trappe eller elevator, der ligger direkte i loungens indgang. I det ellers så solfyldte Sydfrankrig er loungen meget mørk og med tunge mørke møbler. De mange spotlights i loftet formår…

Bedømmelse

Total bedømmelse

Oversigt :
Plus: God Wifi, lune belgiske vafler og kort afstand til gate.

Minus: Mørk og ikke indbydende. Ikke meget fransk gastronomi over udvalget af mad og drikke.

Nice er kendt for strandpromenader, flotte bygninger og mennesker med mange penge. VIP loungen i Terminal 1 i byens lufthavn lever dog ikke op til resten af byens luksuriøse præg.

Salon Azur loungen i Nice’s lufthavn ligger i Schengen-området i Terminal 1 og benyttes primært som lounge for selskaber, der opererer indenfor Schengen området og som ikke er en del af Skyteam alliancen. Air France benytter sammen med sine alliancepartnere Terminal 2 i lufthavnen. Terminal 1 benyttes blandt andet af Star Alliance-medlemmer herunder SAS, Lufthansa, Swiss og Austrian Airlines.

Loungen ligger på et niveau over afgangshallen og kan tilgås med trappe eller elevator, der ligger direkte i loungens indgang. I det ellers så solfyldte Sydfrankrig er loungen meget mørk og med tunge mørke møbler. De mange spotlights i loftet formår ikke at give loungen et lyst og indbydende udtryk. Vinduerne, der vender ud mod afgangshallen, er matteret og således uden udsigt.

Betjeningen er venlig og efter korrekt kombination af kort og billet er kontrolleret gives adgang. Loungen administreres af lufthavnen og det er op til det enkelte luftfartsselskab, om de vil tilbyde sine kunder adgang. De nævnte Star Alliance selskaber tilbyder adgang til rejsende på Business Class (SAS Plus inkluderet) eller hvis passageren har et guld kort, eller højere, i de pågældende bonusprogrammer. Her skal man være opmærksom på, at rejsende med eksempelvis Lufthansa Miles & More ikke får adgang med en SAS Economy billet.

Kort giver således kun adgang, når man rejser med kortets selskab. Mulighed for at medbringe en gæst varierer fra selskab til selskab, men gængs standard er at man kan medbringe en gæst. Endelig kan man kan også få adgang med Diners Club eller Priority Pass. Har man ikke det ”rigtige kort” tilbyder loungen adgang til 25 euro per person.

Belgiske vafler
Wifi fungerer ganske udmærket og der findes toilet i loungen. Udvalget af drikkevarer omfatter diverse sodavand, juice, øl og spiritus samt kaffemaskine. Her kunne man måske have ønsket sig, at vin var fra det lokale område. Der findes også en buffet bestående af diverse kiks og belgiske vafler, som du selv kan varme i microovn, samt nogle plastikpakkede franske oste og lidt kødpålæg.

Nyhederne ruller på en TV skærm og der findes et udvalg af franske aviser, samt franske og engelske magasiner. Afgangstiderne kan ses på skærme rundt om i lokalet, samtidig med at personalet laver en højtaleropråbning ved boarding. Terminalen har omkring tolv gates, så der er kort afstand fra lounge til gate.

Plus: God Wifi, lune belgiske vafler og kort afstand til gate.
Minus: Mørk og ikke indbydende. Ikke meget fransk gastronomi over udvalget af mad og drikke.

Bedømmelse: 2 af 6 stjerner

 

Fakta boks
Betingelser for adgang (se evt. regler fra de enkelte flyselskab og kort udstedere for regler omkring gæster)
  • Varierer fra selskab til selskab der opererer i terminalen.
  • Adgang kan købes for EUR 25 pr person
  • Diners Club & Priority Pass
Åbningstider Ikke oplyst, men ifølge personalet fra tidlig morgen, indtil sidste afgang med samarbejdende flyselskaber
Placering Terminal 1 – Schengen område. Niveau 1 over afgangshallen
Mad: Diverse snacks og flutes
Drikke: Udvalg af varme og kolde drikkevarer
Toilet i lounge: Ja
Bad Nej
Rygerum Nej
Wifi Ja
Mulighed for ombooking, ændring af sæde m.m. Nej
Website nice.aeroport.fr

Om anmelderen
Joakim J. Hvistendahl er hvad, man kalder en Frequent Flyer. Med over 100 rejsedage om året, er han mangeårigt Guldmedlem hos SAS og Platinum-medlem i Flying Blue-programmet hos Air France-KLM. Joakim vil løbende anmelde lounges, flyselskabernes nye kabiner og sæder samt sikre at læserne på CHECK-IN.dk får et frisk pust ude fra luftfartens virkelige verden. Joakim er oprindelig fra Norge, men har været bosat i Danmark siden 2002.