Sammenslutning for 5G i flykabinerne. Foto: travelreport.se.

Samarbejde skal føre til 5G-net på fly

Flere store aktører i flybranchen og telekommunikation er gået sammen for at udvikle 5G-teknik om bord på fly.

Formålet med det omfattende samarbejde er, at mobiloperatører skal kunne tilbyde flyrejsende kraftigere internet ved at benytte sig af satellitteknologi. Blandt de samarbejdende selskaber er den franske flyproducent Airbus, flyselskabet Delta Air Lines fra USA og den trådløse teleoperatør Sprint. Sidstnævnte har netop offentliggjort sine planer om at lancere et 5G-net næste år, skriver travelreport.se.

Den kommende telekommunikations satellitoperatør OneWeb er gået med i samarbejdet, der også rummer netværksoperatøren Bharti Airtel og i fællesskab vil de etablere en enkel oplevelse for de flypassagerer, der ønsker at benytte deres mobile udstyr ombord på flyene.

Dækning ind i flykabinen
Den såkaldte Seamless Air Alliance vil tilbyde andre mobiloperatører at udvide deres dækningsområder ind i passagerflyenes kabiner via satellit. OneWeb er i fuld gang med at gøre klar til at sende sine første satellitter i kredsløb, hvilket skal ske i år. Selskabet hævder, at man kan komme med internetforbindelser af samme high-speed, som i dag findes på jorden, skriver travel weekly.

Alliancen lover prisgunstig data-adgang, system integration og enkel fakturering. Systemet er åbent for ’ interesserede operatører’ og flere har allerede udtrykt ønske om at deltage.

Klar til drift i 2019
“Vi ved, at Deltas kunder har en forventning om, at deres internetforbindelse bare fungerer – uanset hvor, de befinder sig på deres rejse”, siger Delta senior executive president og COO Gil West. “Vi er i færd med at udvikle et system, som ikke blot kommer Deltas kunder til gode, men vil dække hele luftfartsbranchen”.

OneWeb, som producerer sine satellitter i samarbejde med Airbus, regner med at være på markedet med de nye muligheder i løbet af 2019.

 

Relaterede artikler:

Hellere internet end peanuts

Kort rejsetid og internet gør vandfly populært

VISA finansierer gratis WiFi hos British Airways