SAS-fly i Gazipasa Lufthavn nær Alanya. (Arkivfoto)

SAS åbner 12 nye ferieruter fra Danmark

I sommersæsonen 2014 vil SAS åbne 12 nye ferieruter fra tre danske lufthavne. Halvdelen af ruterne udgår fra Københavns Lufthavn og den anden halvdel fra to jyske lufthavne.

I dag åbner SAS gradvist for billetsalget til 12 nye sommerruter. Ruterne vil blive åbnet fra tre danske lufthavne, henholdsvis København, Billund og Aalborg.

SAS kan fra Københavns Lufthavn præsentere nye ruter til Pisa og Napoli i Italien, Faro i Portugal, Chania på Kreta samt Bastia på Korsika og Montpellier i Sydfrankrig. Fire af disse ruter vil være i direkte konkurrence med Norwegian.

Der lægges ud med Pisa og Montpellier den 18. juni med to ugentlige afgange til begge destinationer. Herefter kommer to afgange til Chania fra den 30. juni, mens ruten til Napoli åbnes dagen efter også med to ugentlige afgange. Bastia og Faro vil blive betjent første gang den 2. juli og én gang ugentlig i perioden.

Udover de seks nye ruter fra Københavns Lufthavn genåbner SAS sommerruter fra CPH til Pula i Kroatien, Thessaloniki i Grækenland, Palermo i Italien, Biarritz i Sydfrankrig og Gazipasa i Tyrkiet. Herudover vil der i højsæsonen blive tilføjet yderligere kapacitet på syv eksisterende ruter fra København.

“Det forgangne år er vi lykkedes med at forbedre vores konkurrenceevne og øge produktiviteten, og det betyder, at vi kan lægge meget mere ind i vores sommerprogram og åbne mange nye ruter til glæde for vores kunder,“ siger Joakim Landholm, der er koncerndirektør i SAS med ansvar for ruteudvilkling.

Premiere på SAS-ferierutefly fra Jylland
Med beslutningen om at åbne seks ferieruter fra to jyske lufthavne i sommeren 2014 bliver det for første gang muligt for det jyske rejsepublikum at rejse direkte med SAS-rutefly til feriedestinationer. Hidtil har SAS-flyene udelukkende været anvendt af charterarrangørerne fra de jyske lufthavne.

Aalborg Lufthavn vil kunne tilbyde nordjyske rejsende at flyve direkte til Split i Kroatien og Nice i Sydfrankrig, som CHECK-IN.dk tidligere har afsløret. Fra Billund får man tilsvarende to destinationer og i tillæg hertil Alanya-Gazipasa i Tyrkiet samt Bergen i Norge.

Fra Aalborg vil SAS flyve om tirsdagen til Split og Nice. Første gang bliver den 1. juli. Dagen efter har Billund premiere på den ugentlige afgang til Split og Nice, mens Gazipasa fra Billund vil blive betjent hver torsdag fra den 3. juli. Til Bergen vil SAS flyve tre gange om ugen, henholdsvis tirsdag, torsdag og lørdag. Første afgang bliver den 28. juni.

“Vi har oplevet en stigende efterspørgsel fra kunderne omkring de to store jyske lufthavne. Det vil vi gerne udvikle. I sommer kom vi med direkte ruter mellem disse skandinaviske de storbyer og blandt andet Stockholm, og vi har erfaret, at der også er grundlag for at tilbyde direkte ruter til populære feriedestinationer,“ siger Joakim Landholm.

Samlet vil SAS åbne flere end 40 nye ruter fra skandinaviske lufthavne i løbet af 2014, hvilket er på næsten samme niveau som i år.