SAS åbner Hong Kong-rute

SAS åbner næste år ny langdistancerute fra Stockholm til Hong Kong. En destination, som selskabet ikke flyver til i dag fra København.

SAS gør nu alvor af sine annoncerede planer om at åbne flere langdistanceruter fra andre trafikknudepunkter end Københavns Lufthavn, hvor hovedparten af selskabets langruter i dag udgår fra.

Således skriver SAS i sin årsregnskabsmeddelelse, der blev offentliggjort torsdag morgen, at man til september næste år vil åbne en ny langdistancerute fra Stockholm til Hong Kong. En destination, som selskabet i dag ikke betjener fra København. Ruten skal betjenes fem gange om ugen.

Lavet om på
SAS har i dag tre asiatiske langruter til Tokyo, Beijing og Shanghai. De udgår alle tre fra Københavns Lufthavn, mens Stockholm Arlanda må tage til takke med to USA-ruter til New York og Chicago. Men det bliver der lavet om på med den nye rute fra den svenske hovedstad til Hong Kong.

SAS fløj i slutningen 1990 og starten af nullerne mellem København og Hong Kong. Ruten blev lukket for omkring 10 år siden og har lige siden stået højt på Københavns Lufthavns ønskeliste med nye langdistanceruter. Oneworld-medlemmet Cathay Pacific, der har base i Hong Kong, har i 2013 overfor CHECK-IN.dk udtrykt interesse for at åbne en rute til København i 2016 – når selskabet får sine nye Airbus A350XWB-fly.