San Francisco Golden Gate.

SAS åbner rute til San Francisco

Fra den 8. april 2013 vil SAS flyve seks gang om ugen fra København til San Francisco med Airbus A340-300 fly. Samtidig øges med tre daglige afgange til New York, så der på visse ugedage flyves dobbelt daglig.

Fra den 8. april 2013 vil SASflyve SAS seks gange om ugen direkte fra Københavns Lufthavn til San Francisco på den amerikanske vestkyst. Det er dagens opsigtsvækkende melding fra det skandinaviske luftfartsselskab.

Samtidig øger SAS fra København til New York med tre yderligere afgange, så der er to afgange dagligt tre af ugens dage.

Dermed bliver der atter betjening af USA´vestkyst, siden SAS lukkede ruten til Seattle for et par år siden.

“Vi lytter til vores kunder, og vi har igennem længere tid oplevet et stort behov og ønske for at komme direkte til vækstområdet i San Francisco. SAS går efter at servicere de markeder, hvor der er stor efterspørgsel fra nordiske rejsende og rejsende til Norden. Og når vi samtidig ser en meget positiv markedssituation i Nordamerika, så har det været oplagt at åbne ruten,“ siger Per Møller Jensen, vice president marketing og Eurobonus i SAS.

Fra San Francisco vil SAS partner United Airlines tilbyde mange forbindelser videre til USA’s vestkyst, men også til en lang række andre destinationer i stillehavsområdet.

Flere afgange til New York
Sammen med ruteåbningen til San Francisco kan SAS også offentliggøre en udvidelse af ruten til Newark i New York fra København. Fra 1. april 2013 flyver SAS to gange dagligt tre af ugens syv dage. SAS flyver i forvejen dagligt til New York.

“SAS var det første selskab til at flyve over Atlanten til New York i 1946, og i dag spiller vi stadig en afgørende rolle for nordisk infrastruktur og for kontakten til USA. Det kræver et betydeligt rutenetværk, solide alliancer og erfaring at give de rejsende en god oplevelse på de interkontinentale ruter. Det fortsætter vi med og intensiverer på New York,“ siger Per Møller Jensen.

Det er første gang, at SAS skal flyve til San Francisco, selv om der undervejs er gjort flere forsøg, senest for et par år siden, men ruten lukkede inden første afgang.

Ruten skal flyves med et Airbus 340-300, som er det største fly i SAS flåde med 245 sæder fordelt på 3 serviceklasser, Business, Economy Extra og Economy Class.SASvil væredet eneste selskab som flyver direkte København-San Francisco og forventer ca. 125.000 årlige passagerer på ruten. Ud af disse vil 55procent komme fra Norden og 10provent fra Europa. De resterende 35procent skal komme fra USA.