SAS CRJ900-fly i Københavns Lufthavn (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

SAS-aflysninger efter teknisk inspektion af 10 fly

Et ekstraordinært teknisk eftersyn af landingsstellene på CRJ900-flyene har betydet op imod 40 SAS-aflysninger i dag. Der kan også komme aflysninger mandag.

SAS har været nødsaget til at foretage et ekstraordinært teknisk eftersyn af 10 af selskabets 12 fly af typen Bombardier CRJ900, der opereres af datterselskabet Cimber A/S. Flyene, der i gennemsnit er lidt mere en seks år gamle, er successivt blevet trukket ud af trafikprogrammet i dag, hvilket har afstedkommet en del aflysninger.

Således er op imod 40 flyafgange blevet aflyst i dag på ruterne fra og til Københavns Lufthavn. Det drejer sig blandt andet om flyvninger til og fra Manchester, Bergen, Helsinki, Aalesund, Düsseldorf, Bruxelles, Wien, Amsterdam, Newcastle, Aberdeen, München, Stuttgart, Hamborg, Palanga samt Wroclaw.

“En teknisk inspektion af flytypen Bombardier CRJ900 opereret af Cimber vil desværre betyde aflysninger på flyvninger fra og til København den 22. og 23. maj,” hedder det i en kort meddelelse fra SAS.

Det er et ekstraordinært eftersyn af landingsstellene, der er baggrunden for, at det har været nødvendigt at trække flyene ud af trafikprogrammet.

“Et af CRJ900-flyene havde et problem med landingsstellet, og vi har derfor valgt at lave tekniske eftersyn på samtlige fly af denne type,” bekræfter konstitueret pressechef Anna Vibeke Nielsen over for CHECK-IN.dk.

Et af de 12 CRJ900-fly havde i forvejen et nyt landingsstel, hvorfor det kun har været nødvendigt at undersøge 10 fly.

Risiko for flere aflysninger
SAS tilbyder refundering af billetterne eller ombooking til en anden afgang. Samtidig beder flyselskabet passagererne om at orientere sig, inden man møder op i lufthavnen.

“De berørte passagerer får besked direkte via SAS. Vi beklager, at dette medfører aflyste afgange, og vi gør alt, hvad vi kan for at ombooke vores passagerer,” forklarer Anna Vibeke Nielsen.

Det fremgår endnu ikke af SAS-hjemmesiden, hvilke flyvninger der bliver aflyst den 23. maj, men SAS skriver i en meddelelse, at man skal forvente aflysninger mandag den 23. maj.

I efteråret 2013 var SAS tvunget til at tage fire CRJ900-fly ud af drift som følge af en såkaldt AD-note (Airworthiness Directive, red.), der foreskrev en øjeblikkelig udførelse af et ekstra lag isolering på anti-ice systemet.

Relaterede artikler:

Vedligeholdelsesfejl tvinger SAS-fly på jorden