SAS afslører ny langdistancekabine

Fra begyndelsen af 2015 og i løbet af et år vil SAS opgradere kabinerne på syv af sine 12 Airbus A330/A340-langdistancefly. SAS har nu afsløret de første billeder af den nye kabineindretning.

SAS har i dag bekræftet, hvad CHECK-IN.dk allerede kunne berette om den 19. februar. Det skandinaviske flyselskab afslører indretning og fotos af det nye interiør på langdistanceflyene.

Der er tale om, kabinerne i syv af 12 langdistancefly af typen Airbus A330/A340, der vil blive opgraderet fra begyndelsen af 2015. Hele kabineopgraderingen ventes afsluttet i løbet af et års tid.

SAS afslører, at man vil installere topmoderne og komfortable flystole sammen med et nyt on-demand underholdningssystem med store skærme i HD-kvalitet. Herudover kommer trådløs internetopkobling, der vil være tilgængelige i hele flyet.

På SAS Business vil der i 1-2-1 konfigurationen skabes mulighed for, at alle passagerer har direkte adgang til midtergangen, og samtidig kan de nye sæder lægges helt fladt ned i en 180 graders vinkel. Alle senge bliver udstyret med linned og dyner fra den førende madrasproducent Hästens.

“SAS´ kunder får en helt ny rejseoplevelse med vores opgraderede kabiner. Det nye interiør er designet efter de frekvente rejsendes særlige behov og styrker vores kundetilbud markant,“ siger koncernchef Rickard Gustafson fra SAS.

Fire på tværs i Business
De ny kabiner vil successivt kunne opleves på syv ud af 12 langdistancefly fra begyndelsen af 2015. I løbet af 2015 og 2016 får SAS leveret fire nye langdistancefly af typen Airbus A330-300 Enhanced og disse vil også være udstyret med den nye kabineindretning, ligesom det også vil være tilfældet med Airbus A350-900 XWB flyene, der leveres fra 2018 og fremad. Dem har SAS bestilt otte af og har option på yderligere seks.

SAS Go vil i de nye kabiner have en sædekonfiguration på 2-4-2 og en sædeafstand på 31-32 tommer. Herudover vil der være 9“ HD-skærme samt en stikkontakt per stolepar og egen USB-port.

På SAS Plus er det lidt mere komfortabelt med en konfiguration på 2-3-2 og således kun syv sæder i bredden. Her bliver HD-skærmene i en størrelse på 12“ og hvert sæde får egen stikkontakt og USB-port.

Den største forandring sker på SAS Business med blot fire sæder på tværs i 1-2-1 konfigurationen. Lie flat beds bliver på 196 centimer fuldt udslået og stolen har yderligere en avanceret massagefunktion. Underholdningsskærmene bliver på hele 15“ forrest i flyet.