Koncernchef i SAS, Rickard Gustafson. Arkivfoto: Joakim J. Hvistendahl)

SAS-boss: Udflagning kan være en mulighed

SAS overvejer at få en driftstilladelse i et land udenfor Skandinavien, så fly kan udflages for at sikre lavere produktionsomkostninger.

SAS-ledelsen kigger på muligheden for at få en driftstilladelse i et land udenfor Skandinavien. Det vil give SAS mulighed for at kunne udflage en stor del af flyflåden og etablere baser udenfor Skandinavien med lokalt ansatte piloter og stewardesser.

I en artikel på SAS’ intranet skriver koncernchef Rickard Gustafson, at selskabet ”vurderer nye måder at operere på, inklusiv en mulig lancering af en driftstilladelse udenfor Skandinavien”.

Af artiklen, som CHECK-IN.dk er i besiddelse af, fremgår det, at en ikke-skandinavisk driftstilladelse er en af de muligheder SAS-ledelsen kigger på for at kunne reducere selskabets omkostninger. SAS’ produktionsomkostninger er stadig højere end konkurrenternes. Og det stiller SAS svagt i konkurrencen, da man ikke er i stand til at matche konkurrenternes lave priser.

Gøre tingene anderledes
Overvejelserne om en ikke-skandinavisk driftstilladelse indgår i en såkaldt strategisk opdatering, som SAS-ledelsen planlægger at præsentere i forbindelse med fremlæggelsen af regnskabet for 2015/2016-regnskabsåret den 13. december. Med artiklen forsøger SAS at forberede sine ansatte på lanceringen af den nye strategi. Tidligere har man lanceret en ny strategi uden at have forberedt medarbejderne på forhånd. Det har tidligere skabt frustration blandt medarbejderne. Derfor vil SAS nu gøre det anderledes og italesætte strategiskiftet på forhånd.

I SAS’ presseafdeling ønsker man ikke at uddybe koncernchefens udmelding, da selskabet er inde i den såkaldte ”silent period”, hvor man i fire uger op til en regnskabsaflæggelse ikke må kommentere på større sager af strategisk betydning.

(Opdatering kl. 10:10) Præcisering: Der er tale om en artikel på SAS’ intranet og ikke en mail udsendt til alle medarbejdere, sådan som CHECK-IN.dk oprindeligt skrev.

 

Relaterede artikler:

SAS: Behov for konsolidering

SAS: Ingen planer om ikke-skandinaviske vilkår