SAS gør det enklere

SAS forenkler nu sit servicekoncept og siger farvel til economy og business class på alle flyvninger i Skandinavien og Europa.

Fremover skal det være nemmere for SAS-passagererne at gennemskue hvad de får og nemmere at sammenligne priserne med lavprisselskaberne. For i stedet for at arbejde med ”klasser”, så drejer det sig for SAS nu om ”servicekoncepter”. Hvor meget service ønsker man som passagerer.

SAS introducerer derfor fra juni to helt nye koncepter i Skandinavien og Europa, der erstatter economy og business class. SAS Go er for de kunder, som vil have meget, og SAS Plus er for de kunder, som vil have endnu mere. De nye koncepter er udviklet i nært samarbejde med kunderne og indebærer også et nyt og forbedret servicekoncept ombord.

”Vi vil forenkle rejsen for vores kunder og har derfor taget udgangspunkt i deres behov frem for at kigge på standarder i branchen. For SAS betyder enkelthed, at det, du har brug for på rejsen, indgår i billetten, og som en del af løftet om enkelthed, introducerer vi SAS Go og SAS Plus,” siger
administrerende direktør og koncernchef Rickard Gustafson, SAS.

Stadig plads forrest
Med SAS Go kan kunderne altid få et stk. gratis indchecket bagage, kaffe eller te ombord samt flere tidsbesparende tjenester som fx mobil check-in. Med SAS Plus får kunderne to stk. gratis indchecket bagage, SAS Fast Track, adgang til lounges, måltid og drikkevarer ombord samt dobbelt op på EuroBonus-point. Alt dette kommer ud over de fordele, som er indeholdt i SAS Go. SAS Plus kunder vil stadig få plads forrest i flyet.

SAS styrker også op på tilbuddet om bord. Den traditionelle flymad erstattes med et café-koncept med nye valgmuligheder, som tilbydes alle kunder. SAS-personalet vil gå gennem kabinen med en lille salgsvogn, Go-passagerer kan købe mad fra vognen, mens Plus-kunderne ganske gratis kan forsyne sig fra vognen.

Dermed tilnærmer SAS sit koncept til det, som flere lavprisselskaber som easyJet og Norwegian opererer med. Her er heller ikke bestemte klasser, men blot mulighed for at købe eller undvære ekstra services.

På langdistanceruter med SAS’ widebody-flåde af Airbus A340 og A330-fly vil SAS Go og SAS Plus også blive indført. Go afløser den almindelige economy class og Plus erstatter Economy Extra. Længst fremme i langdistanceflyene vil der stadig være Business Class – som det eneste sted i SAS-flåden.