Foto: Menzies Aviation

SAS Ground Handling mister storkunde til Menzies

British Airways forlader SAS Ground Handling til fordel for Menzies Aviation, der fremover skal håndtere det britiske flyselskabs mere end 500.000 årlige passagerer i CPH.

Fredag den 1. juli bliver en af de helt store rejsedage i Københavns Lufthavn. Det bliver også store skiftedag i lufthavnen, da Menzies Aviation fra denne dato overtager handling af bagage og passagerer for British Airways, der sidste år havde 519.775 passagerer, der rejste til eller fra CPH. Dermed var British Airways det sjettestørste flyselskab i lufthavnen.

Menzies Aviation overtager British Airways som kunde efter SAS Ground Handling, der hidtil har været leverandør til det britiske flyselskab.

Hos British Airways bekræfter man, at selskabet får ny handling-leverandør i Københavns Lufthavn.

“Vi har haft opgaven i udbud, og det var Menzies, der afgav det mest fordelagtige tilbud for os,” siger Peter Rasmussen, der er Commercial Manager for British Airways i Nordeuropa.

Selvom skiftet kommer til at foregå midt i en travl højsæson, forventer British Airways ikke, at det kommer til at forstyrre de rejsende.

“Vi kender Menzies fra nogle af vores andre stationer i Skandinavien, hvor de er vant til at arbejde med vores systemer, og det er vi trygge ved,” understreger Peter Rasmussen for CHECK-IN.dk..

Tæt samarbejde mellem Menzies og British Airways
Menzies betjener British Airways i Oslo, Gøteborg og Stockholm, i Storbritannien og USA samt på en lang række stationer i det kontinentale Europa. I Københavns Lufthavn er Menzies forholdsvist nye, og indtil videre er det Norwegian, Jet Time, Vueling samt amerikanske Delta Air Lines, der er på kundelisten.

Menzies skønnes at have en markedsandel i underkanten af 20 procent set i forhold til omkring 29 mio. årlige passagerer i Københavns Lufthavn. Et andet handlingselskab, der har gjort sit indhug i markedet, er Copenhagen Flight Services, der håndterer lavprisflyselskaberne Ryanair, easyjet, Transavia samt Wizz Air i Go-fingeren. Dette selskab skønnes at have en markedsandel på 10 procent, mens Aviator og SAS Ground Handling deler de resterende 70 procent.

Relaterede artikler:

Menzies vinder fortsat frem i CPH

180 Menzies-ansatte i CPH

Menzies vender tilbage til CPH

Aviator-ansatte kan overtages af Menzies