Lufthansa Airbus A380 i Københavns Lufthavn, 15. september 2010 (Foto: Ole Kirchert Christensen)

SAS Ground Handling taber Lufthansa som kunde

Aviator har vundet Lufthansa som ny handlingkunde i Københavns Lufthavn, og nu mangler man blot et selskab, inden hele Lufthansa Gruppen er i porteføljen.

En af de helt store handlingkunder i Københavns Lufthavn har valgt ny leverandør. Lufthansa skifter i slutningen af maj fra SAS Ground Handling (SGH) til Aviator og følger dermed efter Austrian, Brussels Airlines og SWISS, der allerede håndteres af Aviator. Tilbage i SGH er således kun lavprisflyselskabet Eurowings.

Med 35 ugentlige rundture fra Frankfurt og et tilsvarende antal fra München er der tale om en betydelig kunde, hvilket man da heller ikke lægger skjul på hos Aviator.

“Vi er stolte over, at Lufthansa Gruppen har valgt at udvide deres samarbejde med os ved at udpege Aviator som groundhandler i København. Vi har tidligere leveret handling til Austrian Airlines, Swiss og Brussels Airlines, men det er første gang nogensinde, at vi kommer til at samarbejde med Lufthansa om fuld ground-handling,” siger Lars Wrist-Elkjær, der er administrerende direktør for Aviator i Danmark.

SGH fortsætter dog med handling af Lufthansa i Stockholm og Oslo.

Ved årets måtte Aviator afgive Finnair som kunde til Menzies, så tilgangen af Lufthansa har fuldt ud opvejet dette tab.

Udover Austrian, Brussels Airlines og SWISS leverer Aviator også i dag handlingydelser til Aegean, Air Canada, Air France, Air Greenland, Air Serbia, Alitalia, Blue Air, Corendon, Croatia Airlines, Emirates, LOT, Luxair, Pegasus Airlines, Royal Air Maroc, Royal Jordanian, Sichuan Airlines, Thomas Cook Airlines og Turkish Airlines.

Vinder kinesiske flyselskaber i Norden
Det er ikke kun i Københavns Lufthavn, at Aviator har succes. For nylig sikrede man sig nye aftaler med Eurowings og LOT i både Gøteborg og Stockholm, og i Gøteborg og Malmø blev samarbejdet med BRA udvidet til også at omfatte passager-handling.

Hos de store kinesiske flyselskaber har Aviator også haft pæn succes. I Københavns Lufthavn etableredes en handlingaftale med Sichuan Airlines, da dette selskab i december åbnede en rute mellem København og Chengdu. Inden længe vil Tibet Airlines åbne en rute fra Jinan til Helsinki, mens Juneyao Airlines også vil flyve til den finske hovedstadslufthavn fra Shanghai. Begge disse kinesiske flyselskaber bliver også kunder hos Aviator.

Endelig er der skrevet kontrakt med Aegean og Ukraine International i Helsinki Lufthavn.

“Aviator har gennemgået en større omstrukturering igennem de seneste to år og har taget et stort spring fremad. Vi har lykkedes med at skabe en solid platform operationelt, økonomisk og kommercielt og ser på at ekspandere til nye stationer og nye områder, hvor vi kan vokse vores eksisterende forretning,” siger Jo Alex Tanem, der er koncernchef hos Aviator.

 

Relaterede artikler:

Finnair skifter handlingselskab i CPH

Norwegian: Ingen planer om skandinavisk handlingselskab

SAS Ground Handling mister storkunde til Menzies

Ryanair vælger Aviator