SAS-teamet modtager ERA´s bronzepris. (Foto: ERA)

SAS hædret af regionale flyselskaber

SAS har fået en bronzepris ved den årlige prisuddeling hos ERA, der er de regionale flyselskaber sammenslutning.

I begyndelsen af februar måned meldte SAS sig noget overraskende ind i European Regions Airline Association (ERA), der repræsenterer de regionale flyselskaber i Europa.

Hos SAS var det et ønske om at komme tættere på selskabets underleverandører i den regionale flytrafik, der var årsagen til optagelsen i en organisation med medlemmer, der er af en noget anden størrelse end det skandinaviske flyselskab. Det er dog udelukkende via forretningsenheden SAS External Production, at SAS er repræsenteret.

For et par dage siden deltog SAS i  ERA´s årsmøde i Athen, Her blev SAS tildelt en bronzepris ved kåringen af de årlige Airline of the Year-prismodtagere blandt organisationens medlemmer.

“Som regional enhed under et stort flyselskab som SAS er der blevet vist et reelt engagement i den regionale luftfartsindustri. Flyselskabets banebrydende og visionære forretningsmodel outsourcer sit under 100-sædemarked til en række tredjepartsflyselskaber, herunder mange ERA-medlemmer, hvilket giver mulighed for uafhængige regionale flyselskaber at arbejde sammen med en hovedoperatør,” siger Paula Bangle, der er direktør for forrentingsudvikling, medlemmer og kommunikation hos ERA.

Arbejder med erfarne ERA-flyselskaber
Strategien, der har ført til tildelingen af hæderen fra ERA, er udviklet tilbage i 2015, og arkitekten bag er svenske Mikael Wångdahl, der er direktør for SAS External Production.

“Vi er meget glade for at vinde denne pris. I de sidste par år er wetleasing blevet en meget vigtig del af vores strategi for at sikre vækst og også at kunne flyve vores kunder til flere destinationer. Vi arbejder kun med erfarne luftfartsselskaber i Europa, og det er også et vigtigt element for os og vores kunder. Vi glæder os til at videreudvikle forretningen med flere ERA-flyselskaber, der er eksperterne inden for regionalflyvning,” sagde Mikael Wångdahl i forbindelse med modtagelsen af prisen.

I øjeblikket er CityJet, Cimber, Flybe og Nordica-datterselskabet Regional Jet faste underleverandører til den regionale produktion i SAS, mens Danish Air Transport (DAT), spanske Air Nostrum samt Jet Time også leverer kapacitet, når der er behov for det.

Udover SAS er de øvrige nordiske flyselskaber i ERA: Air Greenland, Air Iceland, Atlantic Airways, Braathens Regional Airlines (BRA), Cimber, Danish Air Transport, Jet Time, Nordic Regional Airlines (Norra), West Atlantic Cargo Airlines samt Widerøe. Blandt de assoscierede medlemmer er Vagar Lufthavn, Aarhus Lufthavn, Skyways Technics i Sønderborg samt Nordic Aviation Capital i Billund.

ERA er en non-profit organisation, der varetager interesser i europæisk luftfart for 50 flyselskaber samt 150 associerede medlemmer på tværs af den europæiske luftfartsindustri.

 

Relaterede artikler:

Jet Time skal flyve videre for SAS

SAS: Regional Jet havde den mest “effektive” pris

Portræt: Her er Jet Times SAS-afløser

Estere overtager SAS-produktion fra Jet Time

SAS slutter sig til de regionale flyselskaber