SAS i ny baltisk satsning

Kun knapt et år efter at SAS afhændede sin aktiepost i lettiske airBaltic etableres der nu en rute mellem København og Vilnius.

Det lettiske selskab airBaltic, der bl.a. flyver fra København til Riga og Vilnius får nu konkurrence fra sin tidligere ejer. SAS afhændede sin aktiepost i selskab i januar måned til en ledelsesgruppe med CEO Bertolt Flick i spidsen. Siden har selskabet været igennem en voldsom ekspansion, der var tæt på at tømme selskabets pengekasse tidligere på efteråret.
Nu får airBaltic konkurrence fra SAS, der vil flyve to gange dagligt til Vilnius. Samtidig har SAS opsagt code-share aftalen med airBaltic på samme rute. Ruten vil få start den 11. januar og vil blive opereret med et af de nye CRJ900-fly.

sas CRJ 900

SAS vil flyve med CRJ900-fly til Vilnius
”Det er oplagt for SAS at udvide med en rute til Litauen. Vilnius er et stort forretningsmarked, og er samtidig en del af vores naturlige hjemmemarked,” siger marketing- og salgsdirektør i SAS i Danmark, Per Møller Jensen.
SAS gjorde ellers tidligere på året op med den tidligere så højtprofilerede Baltikum-strategi og valgte at koncentrere sig om Norden som hjemmemarked i ”Core SAS” strategien. Men alligevel bliver Vilnius nu medregnet som en del af selskabets naturlige hjemmemarked.
SAS vil flyve fra København til Vilnius kl. 11:45 og kl. 20:55 på hverdage. Fra Vilnius er der afgang kl. 06:30 og kl. 14:50.