SAS CRJ900-fly i Københavns Lufthavn (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

SAS indgår regional jet-aftale med CityJet

SAS sælger sit finske datterselskab Blue1 til irske CityJet, som fra marts næste år skal operere otte CRJ-900 fly for SAS.

SAS har indgået en treårig aftale med irske CityJet om wet lease af otte nye Bombardier CRJ900-fly. Aftalen indeholder en option på yderligere seks CRJ900-fly.SAS har i dag selv 12 CRJ900-fly, som opereres af datterselskabet Cimber A/S.

De nye fly, som hver har 90 pladser, og er malet i SAS farver, vil blive taget i brug fra marts 2016 på ruter, og på tidspunkter, hvor der er behov for mindre fly.

Som en del af aftalen køber CityJet 100 procent af aktierne i SAS’ finske datterselskab Blue1. Salget af Blue1 vil føre til en marginal effekt på SAS’ resultat før skat.

CityJet har hovedkontor i Dublin, men flyver hovedsageligt under eget navn fra London City Airport og for Air France fra en række franske destinationer. Selskabet har 21 fly i sin flåde. CRJ900-fly er ikke i dag en del af CityJets flåde.

Det bliver CRJ900-fly magen til dette, som CityJet fra marts næste år skal operere otte af for SAS. Foto: Morten Lund Madsen.