Et af de ATR-fly, som Regional Jet vil bruge i sine SAS-operationer. Foto: Jevgeni Ivanov

SAS-leverandør dropper navneskifte

SAS’ nye turboprop-operatør Regional Jet opgiver et planlagt navneskifte, mens moderselskabet henter større fly ind.

Fra midten af august har det estiske flyselskab Regional Jet opereret to ATR72-600 fly for SAS på wet lease-basis. Inden SAS-operationen gik i gang pønsede selskabet på at skifte navn til Nordica Regional, da selskabets moderselskab hedder Nordica. Men den plan er nu droppet.

“Det er rigtigt, at vi drøftede et navneskifte fra Regional Jet til Nordica Regional, men vi besluttede, at det ikke gav mening at skifte navn. Så Regional Jet kommer til at fortsætte under det hidtidige navn,” siger Jan Palmér, arbejdende bestyrelsesformand i Regional Jet til CHECK-IN.dk.

Fra på søndag skal yderligere to fly fra Regional Jet på vingerne for SAS. Dermed er Jet Time endegyldigt færdig med at operere ATR-fly for SAS. Noget som selskabet har gjort siden oktober 2014 og som var en væsentlig årsag til Jet Times millionunderskud de senere år.

Foruden SAS-flyene, så opererer Regional Jet også to CRJ-700 og tre CRJ-900 regionale jetfly for søsterselskabet Nordica. Samtidig opererer britiske bmi regional et ERJ-145 fly for Nordica.

80 procents vækst
Estlands position som EU-formandsland fra i dag betyder, at Nordica får behov for at kunne indsætte ekstra kapacitet på en række af sine ruter og flyvninger i september og oktober. I første omgang henter Nordica et Boeing 737-400 fly ind fra polske LOT, der sammen med Nordica er ejere af Regional Jet. Det fly vil efter et stykke tid blive afløst af et Boeing 737-300 fly leaset ind fra bulgarske Bul Air, der vil operere flyet for Nordica.

”Disse fly vil primært betjene ruten mellem Tallinn og Bruxelles. Disse større fly vil betyde en vækst på 80 procent i antallet af sæder,” oplyser Nordica i en pressemeddelelse.

Nordica henter også et Fokker 100-fly ind fra rumænske Carpatair til at betjene ruter mellem Tallinn og en række større destinationer.

 

Relaterede artikler:

Nordica CRJ700-fly på danske indenrigsruter

Nordica overtager SAS-fly

Nordica i strategisk samarbejde med LOT

Ny SAS-leverandør skifter navn