SAS og Jet Time udvider samarbejdet

SAS har valgt at udnytte en option i aftalen med Jet Time om operation af ATR-fly. Det betyder at Jet Time skal operere seks fly for SAS. Og flere kan være på vej.

Endnu inden de første fly er gået på vingerne har SAS valgt at udvide sit samarbejde med Jet Time om operation af ATR-fly på nordeuropæiske feederruter ind til København og Stockholm. I første omgang var det planen, at Jet Time skulle operere fire ATR72-600 fly for SAS. De to første indsættes ved vinterfartplanens ikrafttræden i slutningen af oktober, og de to øvrige fly skal indsættes til foråret næste år.

Men SAS har valgt allerede nu at udnytte en option i den oprindelige aftale. Det bekræfter SAS’ pressechef, Trine Kromann-Mikkelsen, overfor CHECK-IN.dk.

Det betyder, at Jet Time fra foråret skal operere yderligere to ATR72-600 fly for SAS. Jet Time kommer dermed op på i alt seks fly, der alle kommer direkte fra fabrikken i Toulouse og bliver malet i fuld SAS-bemaling med røde motorer og blå haleror.

Optionen i den oprindelige aftale omhandler i alt fire ATR72-fly. Og CHECK-IN.dk erfarer, at parterne er i dialog om at udnytte optionen på de sidste to fly, så Jet Time i alt bliver operatør af otte fly for SAS.

Base i Arlanda
Når Jet Time den 27. oktober indsætter de to første ATR72-600 fly i drift, sker det med base i Stockholm Arlanda-lufthavnen. Her skal Jet Time overtage en produktion, der hidtil har været varetaget af svenske Golden Air, der siden årsskiftet har været en del af Braathens Regional. Det betyder, at Braathens Regional ikke længere skal have ATR-produktion for SAS.

Dermed kommer Jet Time til at operere på de svenske indenrigsruter fra Stockholm til Kalmar og Sundsvall, ligesom der skal flyves fra den svenske hovedstadslufthavn i Arlanda til flere destinationer i det vestlige Finland, herunder Turku, Tampere, Oulu og Vaasa.