SAS og Mærsk i dialog om Houston-rute

SAS er i en tæt og aktiv dialog med A.P. Møller – Mærsk og den øvrige skandinaviske olieindustri om en ny flyrute fra København til oliebyen Houston i USA.

På mandag åbner SAS sin nye rute fra København til San Francisco i Californien i USA. Men hvis det står til A.P. Møller Mærsk, Statoil og en række andre centrale aktører i den skandinaviske olieindustri, så skal SAS’ koncernchef, Rickard Gustafson, også meget snart klippe snoren ved åbningen af en ny rute fra København til oliebyen Houston i Texas i USA.

”Vi er i tæt, aktiv og positiv dialog med SAS og har været det i et stykke tid. I denne dialog er CPH Connected og Københavns Lufthavn også involveret. Der er ligeledes dialog med alle de store olieselskaber i Skandinavien,” siger Global Head of Travel and Related Activities i A. P. Møller Mærsk, Mette Christensen, til CHECK-IN.dk.

Stavanger olieby nummer ét
SAS’ norske marketingchef, Eivind Roald, har flere gange diskuteret muligheden for en Houston-rute med den norske olieindustri. Det tilbagevendende spørgsmål er dog hvor ruten skal udgå fra. København er i dag udgangspunktet for langt hovedparten af SAS’ interkontinentale flyruter. Til gengæld er Stavanger Skandinaviens olieby nummer ét, mens Oslo også har en del store olievirksomheder.

Hos A.P. Møller – Mærsk er det vigtigere, at der kommer en rute til Houston end præcis hvordan den kommer til at se ud.

”Vi er meget interesseret i at få en rute fortrinsvis fra CPH, men den kan jo slynges på flere forskellige måder. Vi har adskillige former for aktiviteter i Houston, som udvikler sig i positiv retning. Derudover er Houston et særdeles godt hub til især Mellem- men også Sydamerika. For os drejer det sig om rejsende både til og fra Houston,” forklarer Mette Christensen.

Inden sommerferien
I februar i år sagde Eivind Roald, at SAS inden sommerferien i år ville træffe en beslutning om hvorvidt ruten skal åbnes eller ej. Hvis det bliver et ja, vil det blive fra starten af 2014.

I Københavns Lufthavn er man parat med maksimal støtte til Houston-projektet.

“Hvis SAS ønsker at forfølge den efterspørgsel vi ser fra Mærsk og en række nordiske virksomheder om en direkte rute fra Houston, vil Københavns lufthavn som Nordens største trafikknudepunkt naturligvis give maksimal større og opbakning,“ siger lufthavnens salgsdirektør, Carsten Nørland, til CHECK-IN.dk.

Houston George Bush Intercontinental Airport er USA’s 10. største lufthavn og et af de største trafikknudepunkter for United Airlines, der er Star Alliance-kollega med SAS. United har også trafikknudepunkter i SAS’ tre nuværende USA-destinationer; Newark, Washington Dulles og Chicago samt i den kommende SAS-destination San Francisco.