En Boeing 787-8 Dreamliner fra LOT Polish Airlines. Foto: Tony Hisgett

SAS-partner vender tilbage til Singapore

Fra maj 2018 åbner det polske flyselskab LOT en rute fra Warszawa til Singapore og genoptager dermed forbindelsen efter årtiers pause.

Om et halvt års tid vil der igen være mulighed for at flyve direkte fra den polske hovedstad, Warszawa, til den lille asiatiske østat Singapore.

Det polske flyselskab LOT, der har SAS som partner i Star Alliance, har nemlig valgt at tilføje millionbyen i Sydøstasien til rutenetværket, og det første fly afgår den 15. maj 2018. Der vil i første omgang være tre ugentlige flyvninger, og fra den 2. juli vil LOT skrue op til fire afgange om ugen.

Det er 23 år siden, LOT sidst fløj til Singapore. I perioden fra 1988 til 1995 var det et russiskbygget fly af typen Ilyushin IL62 og senere hen en Boeing 767, der blev benyttet på den omkring 9.300 kilometer lange rute. Der blev dengang gjort et par stop undervejs – blandt andet i den thailandske hovedstad, Bangkok, og Delhi i Indien.

Dreamliner til Singapore
Når LOT vender tilbage kan kunderne flyve nonstop med Boeing 787-8 Dreamliner, som benyttes på alle flyselskabets langdistanceruter. Flyene er indrettet med 252 sæder fordelt med 18 lie-flat sæder på Business Class, 21 sæder på Premium Economy samt plads til 213 passagerer på Economy Class.

”Vi holder vores ord og fortsætter med at udvide vores netværk af asiatiske forbindelser med åbningen af den nye rute til Sydøstasien, som er er et mekka for mange turister, men også et af de mest udviklede forretningscentre i verden,” siger Rafal Milczarski, der er koncernchef i LOT Polish Airlines.

”Vi tror, at åbningen af den nye LOT-rute giver en fremragende mulighed for passagerer fra både Central- og Østeuropa samt Vesteuropa og andre regioner til at besøge Singapore og nyde de mange fordele ved dette eksotiske og højt udviklede land.”

Singapore Changi Airport er kun en relativ lille flyrejse væk fra andre populære lande som Thailand, Malaysia, Indonesien, Vietnam og Filippinerne, hvilket også gør lufthavnen til en attraktiv transferlufthavn. LOT har set det naturligt at udvide rutenetværket med Singapore, da europæiske turister i stigende grad besøger de østasiatiske lande.

15 timer fra København
Med tilslutningsfly fra København kan flyrejsen til Singapore gennemføres på 15 timer og 15 minutter, mens Singapore Airlines kan flyve direkte fra den danske hovedstadslufthavn på blot 11 timer. Til gengæld er forbindelsen via Warszawa konkurrencedygtig med eksempelvis Emirates via Dubai, Qatar Airways via Dubai og i en vis grad også med Thai Airways via Bangkok.

I 2016 åbnede LOT 23 nye ruter – herunder langdistanceoperationer til asiatiske byer som Tokyo og Seoul. I år har det polske flyselskab åbnet 20 nye ruter, og kunderne har blandt andet fået direkte ruter fra Warszawa til Los Angeles, Newark og Astana, og fra Krakow er der kommet en forbindelse til Chicago.

 

Relaterede artikler:

LOT har succes med Asien-rute

LOT med Dreamliner til Rio de Janeiro

Tre nye Dreamlinere til LOT

LOT´s 2020-plan: Flere fly og flere destinationer

LOT åbner op til fem nye langdistanceruter