Claus Jensen, formand for Dansk Metal og Henrik Thyregod fra Dansk Pilotforening. (Foto: Dansk Metal | PR)

SAS-piloter skal organiseres i Dansk Metal

Dansk Pilotforening, der organiserer piloterne i SAS, fusionerer med Dansk Metal, der opretter en underafdeling, der skal varetage interesserne for piloter, kabinebesætninger og flyteknikere.

De danske SAS-piloter har siden den 31. oktober 1962 været organiseret i deres egen forening, Dansk Pilotforening, uden tilknytning til eksisterende hovedorganisationer.

Men nu er det slut med at stå alene, idet medlemmerne af Dansk Pilotforening på en generalforsamling har besluttet sig for at indgå i en fusion med Dansk Metal. Dermed får foreningen opfyldt sit længe nærede ønske om at blive en del af FH, der har omkring 1,3 millioner danske lønmodtagere i ryggen.

“Vi ser frem til at blive en del af et stærkt samarbejde i en indflydelsesrig organisation som Dansk Metal, og vi sætter nu ekstra fokus på luftfartsbranchen for at fastholde og sikre luftfarten i Danmark,” siger Henrik Thyregod, der er formand for Dansk Pilotforening, i en pressemeddelelse.

Vil ikke spille med musklerne
Formanden understreger over for CHECK-IN.dk, at Dansk Pilotforening stadig vil bestå som en klub nedenunder en landsdækkende underafdeling af Metal Luftfart, der vil organisere piloter, kabinebesætninger og flyteknikere.

“Vi har i flere år ønsket os at være en del af FH. Vi har fundet en meget stærk spiller, og vi er enige om stort set alt,” forklarer Henrik Thyregod.

Han understreger samtidig, at det nye medlemskab ikke handler om at spille med musklerne i forhold til den aktuelle situation, hvor SAS opretter nye produktionsplatforme, der gør det vanskeligt for de medarbejdere, der blev opsagt under coronapandemien, at kunne komme tilbage til SAS.

“Det vi ønsker, er ikke mere i løn eller at være stærke i en overenskomst. Vi ønsker at de opsagte piloter kan få deres job tilbage, og kabinebesætninger, der gik på orlov for at spare penge for SAS, også kan komme tilbage. Det er ikke meningen, at man skal kunne oprette andre selskaber, der forhindrer de tidligere ansatte i at komme tilbage,” lyder det fra Henrik Thyregod.

Vigtigt at bevare arbejdspladser i dansk luftfart
Ikke overraskende er der glæde hos Dansk Metal, der ser frem til at kunne sætte luftfarten endnu mere på dagsordenen.

”Luftfarten er afgørende for Danmarks produktion og eksport af varer, og det er vores forbindelse til resten af verden. De danske lufthavne og SAS skal være en stærk international spiller. Det er utroligt vigtigt, at vi bevarer luftfarten, og de mange arbejdspladser her i Danmark”, siger Dansk Metals formand Claus Jensen.

 

Relaterede artikler:

SAS-piloter i oprør over ny platformstrategi

Næsten hver 10. danske SAS-pilot fratræder frivilligt

Ny pilotforening: Behov for samarbejde med SAS