Foto: SAS AB

SAS-strejken er slut

Efter flere end 1.000 flyaflysninger og over 100.000 strejkeramte flypassagerer, har SAS og den svenske pilotforening nu indgået en ny aftale.

Forhandlingerne mellem SAS og den svenske pilotforening SPF har nu nået sin afslutning, hvor parterne har tiltrådt en aftale, så flytrafikken kan blive genoptaget.

“Det har været en vanskelig proces, og vi er nu lettede over, at strejken er afblæst, og at vores kunder kan komme ud at rejse som planlagt. Jeg beklager virkelig, at så mange kunder er blevet genereret af denne strejke,” siger Rickard Gustafson, der er koncernchef i SAS.

Hos Svensk Pilotförening heddet det i en pressemeddelelse, at “vi er i SPF glade for at have forhandlet en fælles løn for vores medlemmer og også sikret accceptable lønstigninger.”

Med aftalen har SAS nu fået ro på bagsmækken et år frem i tiden. Nye overenskomster er på plads med piloterne i Danmark, Norge og Sverige, og de kabineansattes overenskomster er også sikret.

24-36 timer til normal drift
Selvom strejken er slut, vil der stadig være uregelmæssigheder i flytrafikken på ruterne til og fra Sverige i løbet af onsdagen.

“Vi arbejder intensivt på at få flytrafikken tilbage til normale forhold. Vi forventer dog først i løbet af onsdag aften eller torsdag morgen at være tilbage i fuld operation,” siger koncerndriftsdirektør Lars Sandahl Sørensen fra SAS.

SAS oplyser, at flyvninger, der allerede er blevet aflyst tirsdag aften og i løbet af onsdagen fortsat ikke vil operere, uanset at strejken er slut.

Relaterede artikler:

SAS-strejke er en realitet

Disse SAS-flyvninger er aflyst tirsdag