Keglevulkanen Moung Agung på Bali (Foto: Maritza Arroyo)

SAS tilbyder ombooking på grund af vulkanrisiko

Den internationale lufthavn på Bali risikerer at lukke efter vulkanudbrud, og SAS tilbyder sammen med Singapore Airlines fri ombooking til passagerer.

Hver dag rejser et sted mellem 50.000 og 60.000 passagerer igennem Ngurah Rai-Denpasar International Airport på Bali. Men i de kommende dage må de mange turister, der besøger den populære indonesiske ø, belave sig på, at der kan komme forstyrrelser i flytrafikken.

Bali er nemlig hjemsted for Mount Agung, der er en af verdens farligste vulkaner, og vulkanen kan i disse timer være på vej i udbrud.

Torsdag morgen meddelte de indonesiske myndigheder, at der er udpeget 10 alternative lufthavne i Indonesien til at modtage de fly, der skal betjene Bali, hvis den internationale lufthavn må lukke ned som følge af vulkanisk aske i området.

Hos SAS har man allerede taget sine forholdsregler. SAS flyver ikke selv til Bali, men sælger flybilletter til øen i et codeshare-samarbejde med Singapore Airlines, der fem gange om ugen flyver mellem København og Singapore og derfra videre til Denpasar på Bali.

“Passagerer til Denpasar kan frem til og med den 2. oktober ændre deres billet én gang uden tillæg og inden for billettens gyldighed,” skriver SAS i en meddelelse til rejsebureauer og salgskontorer.

Selskabet understreger samtidig, at refundering kun kan komme på tale i tilfælde af, at flyvningerne fra Singpore til Denpasar bliver aflyst.

Flere end 130.000 evakueret
På nuværende tidspunkt er flere end 130.000 mennesker blevet evakueret fra vulkanområdet, og myndighederne forsøger at afspærre et område i en radius af omkring 10 kilometer fra vulkanen.

Herudover står myndighederne klar med 300 busser, der skal transportere turister til havne og busstationer, så de kan komme væk fra øen, når vulkanen går i udbrud, hvilket kan ske når som helst.

Senest den 3.161 meter høje keglevulkan gik i et stort udbrud var i 1963, hvor flere end 10.000 mennesker omkom, da sikkerhedsvarslingerne angiveligt ikke blev taget alvorligt. Det var eksplosive udbrud med glødende askelaviner og lavastrømme, der forårsagede store skader og var skyld i det store tabstal.

De indonesiske turistmyndigheder gør i disse dage meget ud af at fortælle, at Bali er sikkert, og at man ikke skal lade sig skræmme væk af risikoen for et stort vulkanudbrud. Således understreges det, at vulkanen ligger 71 kilometer fra den populære turistby Kuta på det sydlige Bali samt 32 kilometer fra Ubud, der er øens kulturelle centrum.

I dag er der ingen direkte flyruter fra Europa til Denpasar. De fleste vælger i stedet at flyve direkte til Bali via Singapore eller Bangkok, eller via Doha og Dubai i Mellemøsten.

 

Relaterede artikler:

Danske turister vender tilbage til Bali

Vil flyve nonstop fra Europa til Bali

Emirates åbner ny rute til Bali