SAS EuroBonous Gold (Foto: SAS)

SAS vil give flere EuroBonus-point

Fra maj måned kommer alle rejsende på økonomiklasse hos SAS til at optjene det samme antal bonuspoint, uanset hvad de har betalt for billetten. Formålet er at få flere privatrejsende med i Eurobonus-programmet.

Antallet af medlemmer af SAS loyalitetsprogrammet EuroBonus har de seneste år ligget rimeligt stabilt omkring 2,7 – 2,8 mio. Men det agter det skandinaviskeflyselskab nu at gøre noget ved.

Fra 4. maj kommer alle rejsende med økonomiklassebilletter til at optjene det samme antal point. Og bundniveauet hæves fra 200 til 500 point per flyvning på økonomiklasse i Skandinavien.

Efter bare 10 returflyvninger har man således optjent de 10.000 point, som de billigste bonusrejser inden for Skandinavien koster. På flyvninger til resten af Europa vil man fra 4. maj som minimum få 1.000 point.

I dag kan man risikere kun at få tilskrevet200 point for en Europa-tur. Og så skal der alligevel flyves 50 returflyvninger for at nå de 20.000 point som en forlænget weekend i Paris vil kræve. Og yderligere 50 ture frem og tilbage til Europa, hvis ægtefællen skal med.

Mange privatrejsende afholder sig i dag fra at melde sig ind i EuroBonus og sætter sig såledestil rette i SAS-flyene. uden at der samtidig går point ind på kontoen. Det skyldes, at det tager for lang tid at optjene point nok til, at det kan udløse en bonusrejse eller bruges til opgraderinger.

Ved at gøre det muligt at optjene 1.000 point på selv de allerbilligste billetter til Sydeuropa håber SAS, at de privatrejsende vil ønske at blive EuroBonus-medlemmer, selvom de kun rejser et par gange om året.

”Vi ønsker at tiltrække privatrejsende, der ikke flyver så ofte, til Eurobonus-programmet. Og det håber vi vil lykkes, når de kan se, hvor lidt der skal til for at få opsparet point nok til at kunne konvertere dem til en bonusrejse,” siger director of operations i SAS EuroBonus, Mikael Af-Kleen, til CHECK-IN.dk.

Supermarkeder og tankstationer

SAS ønsker dog ikke kun at rekruttere nye medlemmer. EuroBonus skal også gøres endnu bedre for de eksisterende kunder. Det skal blandt andet ske ved at gøre det muligt at optjene point hos en ny type af partnere.

”I dag er det primært hos biludlejningsfirmaer og hotelkæder at man kan hente point til kontoen udenfor SAS-koncernen. I dag har vi blandt andet et samarbejde med de norske Spar-supermarkeder, og den type samarbejder vil vi gerne have flere af,” forklarer Mikael Af-Kleen og peger på både supermarkeder og tankstationer som oplagte EuroBonus-partnere.

EuroBonus-programmet kan fejre 25 års fødselsdag til april. Foruden de tre medlemsniveauer Basis, Sølv og Guld, så har SAS også det særlige Pandion-kort. Det tildeles til de kunder, der rejser absolut mest med SAS. Det vil ofte ikke nødvendigvis være en stor virksomheds koncernchef, men snarere salgschefen med mere end 200 rejsedage, der får muligheden for at kunne vifte med deteftertragtede kort.

Omkring 1.200 personer vurderes at have et Pandion-kort. Det præcise tal ønsker Mikael Af-Kleen ikke at oplyse.