SAS vil ikke lægge navn til Carpatair

SAS har meddelt, at man ikke vil acceptere code-share billetter på de strækninger, hvor samarbejdspartneren airBaltic anvender fly og besætning indlejet fra rumænske Carpatair.

AirBaltic har for nylig indlejet en Fokker F-70 fra rumænske Carpatair. Flyet har registrering YR-KMB og er lejet på en wetlease-aftale, hvor flyets bemanding, vedligeholdelse og forsikring varetages af det rumænske selskab.

Nu meddeler SAS, at selskabet ikke vil acceptere billetter på code-share aftalen med airBaltic på de strækninger, hvor det lettiske selskab måtte benytte det indlejede Carpatair-fly. I tilfælde af, at der bookes flyvninger med SAS-rutenummer på strækninger opereret med Carpatair-flyet, vil SAS ikke acceptere reservationen.

AirBaltic har bl.a. flere gange brugt flyet på strækningen mellem Oslo og Riga, indtil selskabet får leveret alle de nye Q400NG-fly.

Fokker F-70 flyet fra Carpatair har tidligere tilhørt ungarske Malév og er sat i drift i 1996. Flyet blev leveret til Carpatair i slutningen af februar måned i år.

Carpatair er i dag det største regionale luftfartsselskab i Østeuropa. Selskabet har hovedbase i Timisoara og har ruter til 34 destinationer i regionen. Carpatair har indgået billetteknisk samarbejde med bl.a. Malév, Lufthansa og Austrian Airlines.