Sikker på ski

Danmarks Skiforbund vil sammen med SOS International og DFDS Seaways lære danskerne at stå på ski – eller i hvert fald styre udenom skader og uheld på skiferien. Sidste sæson kom næsten 5.500 danskere til skade på skiferien.

For skirejsende og andre sne-entusiaster, der ikke har fået nok af den danske vinter, kan der være gode råd at hente, hvis skiferien står for døren.

Danmarks Skiforbund har nemlig sammen med SOS International og DFDS Seaways igangsat en kampagne, der skal minimere antallet af skader hos skirejsende. Sidste år var derikke færre end5.437 danskere, der kom til skade på skiferien, hvoraf 1.433 skader var af en alvorlig karakter.

Den nye informationskampagne koncentrerer sig om applikationer til smartphones, Facebook-aktiviteter samt informationsbrochurer og ski-events på udvalgte afgange på Oslo-båden fra København.

Til brugere af smartphones er der udviklet “Sikker på ski“ applikationen, hvor det er muligt at læse om de 10 internationale færdselsregler, der kan lære danskerne at styre udenom skader og uheld. Herudover kan man på Skiforbundets Facebook-side deltage i konkurrencer, læse blogindlæg og få gode råd fra andre skirejsende.

På Oslo-båden fra København vil der i løbet af sæsonen være arrangementer, der vil forberede skirejsende bedst muligt på de strabadser, der venter på løjperne på destinationen.

“Aktiviteterne på Oslobåden passer rigtig godt ind i denne her kampagne, fordi vi i højere grad end tidligere fokuserer på aktiv sikkerhed. Det handler om, at man skal gøre en indsats og sætte sig ind i færdselsregler og træning, hvis man vil undgå uheld for sig selv og sidemanden i liften. Den eneste måde at minimere risikoen for skader er at vide, hvordan man skal opføre sig på skibakken og hvordan man håndterer de mange belastninger af kroppen,“ siger Kenneth Bøggild, der er administrativ chef for Danmarks Skiforbund.

Foto: Danskerne skal lære at stå sikkert på ski – her på DFDS-destinationen Tryvann ved Oslo.