Singapore Airlines ved første ankomst i Arlanda. (Foto: Sören Andersson)

Singapore Airlines åbnede ny rute til Skandinavien

Singapore Airlines åbnede tirsdag selskabet anden rute til Skandinavien, hvor Stockholm betjenes med moderne Airbus A350-fly.

I dag findes der blot ni femstjernede flyselskaber i den anerkendte Skytrax-måling. Et af disse er Singapore Airlines, der i går kunne åbne en rute fra Singapore via Stockholm-Domdedovo til Stockholms Arlanda-lufthavn. Dermed flyver Star Alliance-selskabet nu til to destinationer i Skandinavien.

Det særlige ved Stockholm-ruten er, at den opereres med et Airbus A350-900 fly, der er verdens mest moderne langdistancefly, mens København-ruten betjenes af de større og mere velkendte Boeing 777-300ER. A350-flyet byder på 42 Business Class-sæder, 24 i Premium Economy Class, mens der er plads til 187 passagerer på Economy Class..

“Stockholm er en vigtig tilføjelse i Singapore Airlines´rutenetværk. Den nye rute til Sverige kommer til at udvide vores europæiske netværk til 11 lande og 15 destinationer. Singapore Airlines kommer til at betjene ruten med den nye Airbus A350-900, som er den første, der sættes i kommercielt drift i Arlanda,” udtaler Subhas Menon, der er regional direktør for Singapore Airlines i Europa.

Singapore Airlines A350-900 i Arlanda Lufthavn. (Foto: Sören Andersson)

Ruten flyves fem gange ugentligt med 45 minutters teknisk mellemlanding i Moskvas Domodedovo-lufthavn. Det tidlige ankomsttidspunkt i Singapore kl. 06.15 lokal tid indebærer mange muligheder for bekvemme videreforbindelser fra Changi-lufthavnen, der fire år i træk er blevet kåret som verdens bedste. Flyet fra København ankommer kl. 06.30, og begge ruter har således adgang til gode forbindelser videre i rutenetværket.

Strategisk vigtig rute
Hos den svenske lufthavnsoperatør Swedavia, der ejer og driver Arlanda Lufthavn, var der naturlig glæde over at modtage det første fly fra Singapore Airlines. Her fremhæver man, at den økonomiske vækst i Stockholm-regionen gennem de seneste 10 år er steget med 64 procent, og at et stort antal svenske virksomheder har aktiviteter i de asiatiske markeder.

Flere svenske virksomheder har således etableret regionale hovedkontorer i Singapore, og derfor er Singapore en af de mest eftertragtede destinationer fra Arlanda for både forretnings- og fritidsrejsende, da man samtidigt nemt kan komme videre fra Changi-lufthavnen til hele Sydøstasien samt Australien og New Zealand.

“Den nye flyrute til Singapore er resultatet af flere års intensivt arbejde, og det er en meget eftertragtet destination. Ruten er af stor vigtighed for forretningsrejsende, da det bliver lettere at nå frem til markederne i Asien, ligesom det giver et potentiale for en større fragtudveksling mellem landene. Det er en strategisk vigtig flyrute i udviklingen af Arlanda som Skandinaviens førende lufthavn i 2020,” siger Jonas Abrahamsson, der er koncernchef for Swedavia.

 

Relaterede artikler:

A350-ruter fra 21 europæiske lufthavne

Stockholm-Arlanda lander A350-langdistancerute

SAS og Singapore Airlines udvider codeshare

Singapore Airlines varsler CPH-oprustning

Første joint-venture fly til Singapore