Singapore Airlines A350-900 XWB. (Foto: Airbus)

Singapore Airlines vender tilbage på europæisk rute

Singapore Airlines vender i 2020 tilbage til Bruxelles efter 17 års fravær. Det bliver dermed Star Alliance-selskabets 16. rute til Europa.

Fra 1979 og frem til 2003 fløj Singapore Airlines mellem Singapore og Bruxelles, men selskabet måtte indstille ruten, da den ikke længere var økonomisk bæredygtig som følge af den massive nedgang i flytrafikken i efter terrorangrebet i USA den 11. september 2001 i kombination med SARS-krisen.

Men nu vender Singapore Airlines tilbage til den belgiske hovedstad med en rute, der åbner den 25. oktober 2020. Der flyves fire gange om ugen fra Singapore med afgang kl. 23.55 fra Singapore og returflyvning den kommende dag kl. 11.20.

Singapore Airlines vil benytte Airbus A350-900, som netop også er blevet indsat på ruten fra Singapore til København, og som et stykke tid har været anvendt på transitruten fra Singapore via Moskva til Stockholm.

“Vi er meget glade for at kunne lancere ruten til Bruxelles – en by, der er både økonomisk vigtig og et politisk knudepunkt i Europa. Det understreger også Singapore Airlines’ forpligtelse til løbende at udvide vores rutenetværk og tilbyde vores kunder en mere enkel og smidig rejseoplevelse,” siger marketingdirektør Tan Kai Ping fra Singapore Airlines.

Flere rejsemuligheder
Med den nye rute slipper belgiske rejsende for at flyve via Düsseldorf, Amsterdam eller Paris, og ruten giver også endnu flere rejsetilbud til Singapore Airlines-passagerer, da Bruxelles Lufthavn i forvejen er et Star Alliance-hub.

Singapore Airlines flyver allerede i dag til Amsterdam, Barcelona, Düsseldorf, Frankfurt, Istanbul, København, London-Heathrow, Manchester, Milano-Malpensa, Moskva-Domodedovo, München, Paris-CDG, Rom-Fiumicino, Stockholm og Zürich.

Tidligere har Singapore Airlines også fløjet til Athen, Berlin, Madrid, Malta og Wien. Ruterne til Athen og Berlin-Tegel er dog blevet overtaget af Scoot, der er et lavprisflyselskab i koncernen.

Udsigt til vækst i 2020
Noget kunne tyde på, at 2020 bliver et godt år for Zaventem-lufthavnen i Bruxelles. Ved udgangen af november i år har 24,2 millioner passagerer rejst gennem den belgiske storlufthavn, hvilket var 2,5 procent flere end samme periode året før, og fremtidsudsigterne ser lyse ud.

For nylig kunne Air France-KLM´s datterselskab Transavia afsløre, at man i sommertrafikprogrammet 2020 vil stationere to Boeing 737-fly i Bruxelles, hvilket skaber grundlag for ni nye ruter.

Herudover har TUIfly Belgium og Aegean Airlines allerede annonceret flere nye ruter, hvorfor lufthavnen nu endegyldigt ser ud til at have genvundet det tabte terræn efter terrorangrebet i marts 2016.

 

Relaterede artikler:

Singapore Airlines øger halvårsresultat

Singapore Airlines øger sommerprogrammet i CPH

Singapore Airlines indsætter A350 dagligt på CPH