En Boeing 787-9 Dreamliner fra lavprisflyselskabet Scoot. Foto: Benny Zheng

Singapore-lavprisflyselskab til Berlin

Fra midten af 2018 vil det asiatiske lavprisflyselskab Scoot påbegynde fire ugentlige flyvninger mellem Singapore og Berlin Tegel-lufthavnen.

Scoot har set sig varm på luftvejen mellem Europa og det sydøstlige Asien.

Det Singapore-baserede lavprisflyselskab, der opererer på mellem- og langdistanceruter, er et datterselskab til Singapore Airlines, og europæerne kan godt indstille sig på at se mere til de gul-hvidmalede fly.

Scoot indledte flyvninger til den græske hovedstad, Athen, i juni i år, og nu har man valgt at introducere sin anden europæiske destination. Fra midten af 2018 vil Scoot påbegynde fire ugentlige direkte flyvninger med en Boeing 787-9 Dreamliner mellem Singapore Changi Airport og Berlin Tegel. Der flyves på mandage, onsdage, fredage og søndage.

Vender tilbage efter 18 år
Singapore Changi Airport er populær for flyrejsende, der skal videre til destinationer i eksempelvis Australien. Men selve bystaten Singapore tiltrækker også mange turister, der vil opleve den vækstende millionby. Ikke mindst tyske turister.

”Denne nye langdistanceforbindelse til et af de vigtigste finanscentre i Asien er et enormt løft for os. I Singapore har Berlin et fremragende ry som en innovativ metropol og et sted for teknologi, forskning og økonomi. I Singapore ved du, at det er her, hvor verdensomspændende start-ups og kreative folk mødes,” siger Engelhardt Lütke Daldrup, der er bestyrelsesformand for Flughafen Berlin Brandenburg, i en pressemeddelelse.

Berlin bliver den fjerde destination i Tyskland fra Singapore Airlines Group. I forvejen flyver Singapore Airlines til Düsseldorf, Frankfurt og München, men i perioden fra oktober 1990 og frem til marts 1999 betjente Singapore Airlines den tyske hovedstad med Boeing 747-fly.

Dementi af Scoot-rute til CPH
Efter Tigerair Singapore blev fusioneret med Scoot i juli i år, opererer lavprisflyselskabet nu til 62 destinationer i 16 lande verden over – herunder mange destinationer i Asien og Australien.

Scoots landechef i Indien, Bharath Mahadevan, blev tidligere på året citeret for at sige, at Scoot overvejede en rute fra Indien til København. Men lavprisflyselskabet dementerede hurtigt udtalelsen om en sådan forbindelse. Kilder har påpeget, at Scoots moderselskab, Singapore Airlines, ikke vil tillade konkurrence på ruten til København.

Scoot blev grundlagt i 2012 og har i øjeblikket 40 fly i deres flåde. To Airbus A319-100, 22 Airbus A320-200, 10 Boeing 787-8 Dreamliner og seks Boeing 787-9 Dreamliner. Herudover har lavprisselskabet 43 fly i ordre – herunder 39 Airbus A320neo og fire Boeing 787-9 Dreamliner.

 

Relaterede artikler:

Scoot afviser Indien-rute til København

Lavprisflyselskab overvejer rute fra Indien til CPH

Gigantisk flyordre fra Singapore Airlines

Flyselskab får enhedsflåde af Dreamliners

Scoot siger nej til lavprisruter til Europa