Sjællands største lufthavn runder skarpt hjørne

Rokilde Lufthavns 40 års jubilæum markeres med et stort åbent hus-arrangement.

Den 1. april blev Roskilde Lufthavn fyrre år. Det fejres med et åbent hus-arrangement den 5. maj i lufthavnen, der med storebror Københavns Lufthavns placering på Amager er Sjællands største lufthavn.Mellem kl 13 og 17inviterer Roskilde Lufthavn naboer, venner, kunder, kolleger og forretningsforbindelser til en sjov eftermiddag med alt fra fly, helikoptere og brandbiler til soldater, piloter og told-hunde.

Besøgende har på dagen mulighed for at se en topmoderne businessjet, en førsteklasses brandbil eller TV2 News-helikopteren i lufthavnen.

Det bliver også tilbudt rundflyvning med både fly og helikoptere. Og har man en pilot i maven, kan man få sig en god snak med flyskolerne om, hvad der skal til for at få sit eget certifikat.

”Vi er stolte af vores lufthavn. Og det vil vi gerne dele ved at arrangere en rigtig god familiedag, hvor man kan opleve og lære mere om de mange spændende job, uddannelser og aktiviteter, der er her i lufthavnen,” siger Roskildes lufthavnschef Lars Lip.

Soldater og direktører
Aktiviteterne er mange. Om det er brandfolk og pilotelever i skarp træning, Bruce Springsten med privatfly, danske soldater hjemme fra Afghanistan eller direktøren, der flyver af sted i sin privatjet fra lufthavnen syv kilometer syd for Roskilde.

”Fra oprindeligt at skulle have været en lufthavn med ruteflyvninger, har vi i stedet udviklet Roskilde til i dag at være en af Europas bedste lufthavne til at håndterer privat- og taxiflyvninger – og det gælder både soldater, direktører og rockstjerner,” fortæller Lars Lip.

Således flyver det litauiske flyselskab Small Planet Airlines hver onsdag soldater fra Roskilde via Karup til krigszonen i Afghanistan, ligesom adskillige rockstjerners møde med dansk jord gennem tiden har været forpladsen i Roskilde Lufthavn, inden de er blevet transporteret videre til Rokilde Festivalen eller koncertarenaer i København.

Rocklegenden Bruce Springsteen benyttede Roskilde Lufthavn, da han den 7. juli sidste år gav koncert på Roskilde Festivalens Orange Scene. En koncert, der betegnes som festivalens bedste nogensinde – hvis man ser bort fra Bob Marleys koncert i 1978.

Selve virksomheden Roskilde Lufthavn har 36 ansatte. Dertil kommer cirka 25 virksomheder med omkring 300 ansatte.

”Vi er på den måde en af Sjællands større, private arbejdspladser,” siger Lars Lip, der håber, at rigtig mange sjællændere vil møde op og fejre 40 års jubilæet.