Koncerndirektør Ivan Chu fra Cathay Pacific og Lufthansa Gruppens øverste chef, Carsten Spohr. Foto: Lufthansa.

Sjette store Lufthansa-samarbejde i Asien

Lufthansa Gruppen fortsætter med at indgå codeshare-samarbejder med selskaber udenfor Star Alliance.

Lufthansa har ikke nok i at samarbejde med de 27 andre selskaber i Star Alliance, der er den største af de tre globale luftfartsalliancer. Den store tyske luftfartskoncern er derfor for alvor begyndt at knytte bånd til flyselskaber udenfor Star Alliance.

Et stort skridt i den retning tog Lufthansa Gruppen i denne uge, da man indgik et omfattende codeshare-samarbejde med Hong Kong-baserede Cathay Pacific, der er et af medlemmerne i oneworld-alliancen.

Sjette aftale
Samarbejdet omfatter flykoder fra Lufthansa, Swiss og Austrian Airlines på Cathay Pacific’s flyvninger mellem Hong Kong og Sydney, Melbourne og Cairns i Australien samt Auckland i New Zealand. Omvendt vil Cathay Pacific’s CX-kode være at finde på 14 af Lufthansa, Swiss og Austrian’s europæiske flyvninger.

Det er Lufthansa’s anden codeshare-samarbejde med et oneworld-medlem, da man i forvejen har et samarbejde med den sydamerikanske luftfartsgruppe LATAM. Samtidig er det Lufthansa’s sjette codeshare-aftale i Asien, da man i forvejen har aftaler med Star Alliance-medlemmerne ANA, Air China, Air India, Singapore Airlines og Thai Airways.

Aftalen med Cathay Pacific er i direkte konkurrence med Lufthansa’s eksisterende codeshare-samarbejder med Thai Airways og Singapore Airlines om trafikken til og fra Australien og New Zealand.

På kryds og tværs
Det er tredje gang indenfor få måneder at Lufthansa indgår et samarbejde med et ikke-Star Alliance-medlem. I starten af februar underskrev Lufthansa Gruppen en partnerskabsaftale med Abu Dhabi-baserede Etihad Airways. Aftalen omfatter både codeshareaftaler samt cateringservice og flyvedligehold. Etihad Airways står uden for alliancesamarbejderne, men er meget aktiv med at indgå codesharesamarbejder på kryds og tværs. Således har selskabet blandt andet codesharesamarbejder med Star Alliance-medlemmer som SAS og Turkish Airlines, SkyTeam-medlemmer som KLM og Air France samt oneworld-medlemmet American Airlines.

Den 16. marts indgik Lufthansa en codeshareaftale med Air Astana fra Kazakhstan. Air Astana er heller ikke medlem af en af de tre store alliancer.

Lufthansa er ikke ene om i stigende grad at søge partnerskaber udenfor alliancerne. Det samme er blandt andet Air France-KLM også i fuld gang med. Således har det fransk-hollandske flyselskab således blandt andet indgået et omfattende samarbejde med Etihad Airways.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa og Singapore Airlines styrker samarbejde

Lufthansa udvider samarbejde