Første Airbus A330-900neo til WOW air. (Foto: Airbus | JB ACCARIEZ | master films)

Skærer ned på Delhi-rute før opstart

Det går tilsyneladende ikke så godt med salget på den kommende WOW air-rute fra Keflavik til Delhi, hvor 40 procent af kapaciteten reduceres fra 7. januar.

Det kom som noget af en overraskelse, da det islandske lavprisflyselskab WOW air i maj på en stort anlagt pressemøde i Indiens hovedstad New Delhi lancerede en ny rute mellem Keflavik og Delhi Indira Ghandi International Airport.

Det var planen, at der skulle startes op med tre ugentlige afgange fra den 6. december, og fra den 7. januar skulle der øges til fem ugentlige flyvninger. Men nu har WOW air i sit bookingsystem lukket for salg på afgangene fra Keflavik til Delhi på mandage og onsdage.

Kilder i branchen fortæller, at salget ikke har udviklet sig som forventet, og at WOW air derfor har været nødsaget til at fjerne 40 procent af kapaciteten fra begyndelsen af januar. Det fremgår også af hjemmesiden, hvor der ud for de pågældende afgange står “No flight or sold out”.

Det aktuelle prisniveau i januar, februar og marts næste år er på 229,99 dollars for en enkeltbillet på de fleste af afgangene, hvilket kan indikere, at der er masser af ledige sæder. 

Rute baseret på transfertrafik
Det er ikke islandske turister til Indien, eller indiske turister til Island, som er udgangspunktet for ruten. WOW air forventer i stedet, at ruten skal blive et alternativ til de direkte flyvninger mellem USA og Indien. Fra Indien er det således kun muligt at bestille billetter til 11 nordamerikanske destinationer med flyskifte i Keflavik.

WOW air vil benytte de helt nye Airbus A330-900neo på Indien-ruterne, og flyene indrettes med plads til i alt 365 passagerer. Forrest i kabinen vil der være seks rækker med syv såkaldte Big Seats på tværs. Lidt længere bagved kommer 32 XXL-seats, hvor der er otte sæder på tværs. Disse sæder har ekstra benplads.

Resten af kabinen består af 291 Economy Class-sæder i en 2-4-2 konfiguration, således at der vil være i alt otte passagerer på tværs af kabinen. 

 

Relaterede artikler:

Tilbyder Reykjavik til Delhi for 1.250 kroner

Her præsenteres første Asien-rute fra WOW air

Icelandair til Indien i 2019

WOW air klar til at åbne Asien-ruter