Skærpet rejsevejledning til dele af Kenya

Udenrigsministeriet har valgt at opdatere rejsevejledningen til Kenya med oplysning om, at rejser til Lamu, de omkringliggende øer og langs kysten nord for Lamu op til grænsen mod Somalia, frarådes.

Kriminaliteten i Kenya i det centrale Østafrika er forholdsvis høj. Derfor har Udenrigsministeriet længe anbefalet danske statsborgere lokalt at holde sig orienteret om sikkerhedssituationen.

Men nu har Udenrigsministeret valgt at fraråde alle rejsertil Lamu, de omkringliggende øer og langs kysten nord for Lamu op til grænsen mod Somalia. Det sker på baggrund af en øget risiko for angreb fra militante ekstremistiske grupper fra Somalia, der blandt andet har gennemført flere bortførelser.

Den 11. septemberblev den britiske statsborger David Tebutt såledesdræbt og hustruen bortført ved kysten nord for Lamu i grænseområdet til Somalia. Den 1. oktoberblev en fransk statsborger efterfølgendebortført fra et turistområde nær Lamu, omkring 150 km fra grænsen til Somalia.

I følgende områder bør man ifølge Udenrigsministeriet derfor udvise størst mulig forsigtighed: North Eastern Province, Coast Province (den sydlige del af Tana River distriktet), Eastern Province (Moyale, Isiolo, Marsabit) og Rift Valley Province (Turkana, Samburu og den nordlige del af Laikipia). Rejser man på egen hånd uden vejledning fravelrespekterede rejsearrangører anbefaler Udenrigsministeriet, at der på forhånd søges rådhos de lokale politimyndigheder.

Rejsende, der ønsker at besøge Samburu, Buffalo Springs og Shaba reservaterne, nord for byen Isiolo, børligeledes kun benyttevelansete rejsearrangører og kun rejse i dagtimerne.

“Vi ønsker atfastslå over for alle vore internationale gæster og vores venner i rejsebranchen, at de seneste foragtelige handlinger udført af somaliske pirater kun harpåvirket en lille del af vores territorium. Et blik på kortet vil vise, at disse begivenheder har fundet sted flere hundrede kilometer væk fra de kystnære og indenlandske destinationer, der er så populære hos de fleste af vores besøgende,“udtaler Kenyas turistminister Najib Balala i en pressemeddelelse.

Turistministeren understreger samtidig, at inden andre destinationer i Kenya end den nordlige kyst er omfattet af de ændringer, som nogle lande netop har foretaget i de respektive rejsevejledninger.