(Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Skandinavisk lounge med smag af Frankrig

Terminal 1 i Paris-Charles de Gaulle lufthavnen er hjemstedet for SASi den ældste del af den franske storlufthavn. Terminalen er bygget op med satellitter, og SAS’ har sine afgange fra satellit 7, hvor loungen også findes lige efter sikkerhedskontrollen. Velkendt stil Loungen er ret lille sammenlignet med selskabets lounges i Oslo, Stockholm og København og kan derfor til tider blive ret fuld. På mit sidste besøg, der var i en weekend, var der rigeligt med plads. Interiør og design følger samme stil som SAS benytter i øvrige lounges med blanding af siddegrupper, barløsninger og arbejdsstationer. Rummet er dækket af panoramavinduer…

Bedømmelse

Total bedømmelse

Oversigt :
Plus: Lys og behaglig, små og gode franske retter, kan tage familien med i loungen (max. 4 personer).

Minus: Trængsel til tider, ikke toilet i lounge

SAS driver en række lounges rundt om i Europa og USA. I Paris’ Charles de Gaulle lufthavn finder man en af de mindre SAS-lounges, hvor man kan få en lille bid af Frankrig.

Terminal 1 i Paris-Charles de Gaulle lufthavnen er hjemstedet for SASi den ældste del af den franske storlufthavn. Terminalen er bygget op med satellitter, og SAS’ har sine afgange fra satellit 7, hvor loungen også findes lige efter sikkerhedskontrollen.

Velkendt stil
Loungen er ret lille sammenlignet med selskabets lounges i Oslo, Stockholm og København og kan derfor til tider blive ret fuld. På mit sidste besøg, der var i en weekend, var der rigeligt med plads.

Interiør og design følger samme stil som SAS benytter i øvrige lounges med blanding af siddegrupper, barløsninger og arbejdsstationer. Rummet er dækket af panoramavinduer over to hele vægge, så indfald af lys og udsigt til fly og landingsbaner er upåklagelig.

Fransk sortiment
Har man ikke fået nok fransk at spise i byernes by Paris, eller andre steder i Frankrig, kan man fange en sidste mulighed i loungen. Selv om der ikke tilbydes lune retter fandt jeg det lille men gode udvalg af franske oste, skinke, spegepølse, opskårne grøntsager og bagværk meget indbydende. Små franske kager og frisk frugt kan også tilfredsstille den lækkersultne.

Franske vine i røde og hvide varianter i tillæg til sodavand, juice, varme drikke, det franske national øl 1664 og danskvand (rettere sagt ”franskvand”) Perrier kan slukke tørsten hos de fleste.

Få meter til gates
Loungen benyttes primært til rejsende på de mange SAS-afgange til de skandinaviske hovedsteder og ligger kun få meter fra de gates der findes i satellit 7. Personalet i loungen kalder passagerene op, når det er på tide at gå til gaten.

Toilettet ligger lige udenfor loungen, men forholdene er ikke større end at der er nemt at komme ind igen. WiFi fungerer fint, og der findes en række skandinaviske aviser og magasiner i tillæg til engelsksprogede og franske.

Rejsende med et SAS guldkort eller højere kan tage indtil fire familiemedlemmer med i loungen på SAS-afgange. Da loungen har begrænset plads, kan man ikke købe adgang med kontanter eller bonuspoints til denne lounge.

Trods størrelsen synes jeg, at SAS har en dejlig lille og hyggelig lounge i CDG.

Plus: Lys og behaglig, små og gode franske retter, kan tage familien med i loungen (max. 4 personer).

Minus: Trængsel til tider, ikke toilet i lounge

Bedømmelse: 4 af 6 stjerner

Fakta boks
Betingelser for adgang (se evt. regler fra de enkelte flyselskaber og kortudstedere for regler omkring gæster)
  • SAS Eurobonus Guld
  • SAS Eurobonus Diamond
  • SAS Eurobonus Pandion
  • Star Alliance Gold
  • SAS Business Class
  • SAS Plus
Åbningstider Man – fre åben fra 05.30
Lør – søn åben fra 09:00
Lukker ca. 30 minutter før sidste SAS-afgang
Placering Terminal 1, satellit 7 efter sikkerhedskontrollen
Mad: Ost, pålæg, bagevarer, kager, grøntsager og frugt
Drikke: Udvalg af varme og kolde drikkevarer
Toilet i lounge: Nej
Bad Nej
Rygerum Nej
WiFi Ja
Mulighed for ombooking, ændring af sæde m.m. Ja – på SAS og Star Alliance, når de er i sammenhæng med en SAS billet
Website http://www.sas.dk/alt-om-rejsen/i-lufthavnen/lounges/

Om anmelderen
Joakim J. Hvistendahl er hvad, man kalder en Frequent Flyer. Med over 100 rejsedage om året, er han mangeårigt Guldmedlem hos SAS og Platinum-medlem i Flying Blue-programmet hos Air France-KLM. Joakim vil løbende anmelde lounges, flyselskabernes nye kabiner og sæder, samt sikre at læserne på CHECK-IN.dk får et frisk pust ude fra luftfartens virkelige verden. Joakim er oprindelig fra Norge, men har været bosat i Danmark siden 2002.