Embraer ERJ-170 fra People's (Foto: Peoples Air Group | PR)

Skiturister fra Billund med meget omtalt flyselskab

Fra den 15. januar kan danske skiturister flyve direkte fra Billund til Sankt Gallen i Schweiz, og det sker med et flyselskab, der er en sjælden gæst i Skandinavien.

Da det østrigske flyselskab People’s (tidligere People’s Viennaline, red.) i slutningen af 2016 åbnede verdens korteste flyrute fra St. Gallen-Altenrhein Airport i Schweiz til Friedrichshafen Airport i Tyskland vakte det stor opmærksomhed.

Det var nemlig kun otte minutter flyvetid henover Bodensøen, der forbinder Tyskland, Østrig og Schweiz, og det mente miljøforkæmpere ikke var hensynsfuldt i forhold til de aktuelle klimaudfordringer. Ruten lukkede da også efter kort tid, da der generelt var for få passagerer.

Selskabets vigtigste rute går til Wien, og i sommermånederne flyves der også fra St. Gallen-Altenrhein til destinationer i Middelhavet, mens man i vinterhalvåret gennemfører charterflyvninger med skiturister.

Eneste ankomst om lørdagen
I den kommende vinter vil People’s, der er en sjælden gæst i Skandinavien, fra 15. januar til 12. marts 2022 lægge vejen forbi Billund Lufthavn. Selskabets 76-sæders Embraer ERJ-170, der i øvrigt er døbt Laura, vil på vegne af Højmark Rejser flyve hver lørdag fra Billund til St. Gallen.

“Når man lander i St. Gallen føles det som om, at man lander lige midt i Alperne, og når man flyver om lørdagen, har man lufthavnen dernede helt for sig selv,” fortæller Majbritt Jensen, der er administrerende direktør i SkiGroup A/S, hvori Højmark Rejser indgår.

Sådan vil det nok ikke være på de første ankomst, da World Economic Forums årlige topmøde i Davos starter den 17. januar, og mange private jetfly fra statsledere og erhvervslivets absolutte elite finder typisk vej til den lille lufthavn i Altenrhein.

Attraktivt for flyspottere
Hos Billund Lufthavn mener man også, at flyet fra People’s kan være en attraktion for danske flyspottere.

“Normalt kommer flyspottere fra nær og fjern, når der kommer et nyt fly på platformen. Så når ’Laura’ lander første gang i uge to, så er det helt sikkert ikke kun til glæde for de rejsende,” vurderer Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Billund Lufthavn har fået udsigtspavillon

Billund Lufthavn vil etablere flyspotterplads

Verdens korteste flyrute lukker