Skyhøje billetpriser på første kommercielle Dreamliner-flyvning

All Nippon Airways (ANA) gennemførte onsdag verdens første kommercielle flyvning med Boeing 787-8, da Flight NH7871 lettede fra Narita Airport med kurs mod Hong Kong. Ombord var repræsentanter fra pressen og særligt indbudte VIP-gæster. Og så en amerikansk forretningsmand, der havde betalt 180.000 kroner for billetten.

Det blev en historisk flyvetur, da de første betalende gæsteri gårsatte sig ombord i den nye Boeing 787-8 Dreamliner. Og det blev ikke billigt.

Onsdag den 26. oktober gennemførte japanske All Nippon Airways (ANA) verdens første kommercielle flyvning med betalende gæster ombord på den nye Boeing 787-8 Dreamliner.

Flight NH7871 lettede fraNarita Airport klokken 12:20 lokaltid på en 4,5 timer lang flyvetur til Hong Kong.

Ombord var primært repræsentanter fra pressen,direktører fra ANA og Boeing samt særligt indbudte VIP-gæster.

Men flyets 100 economy-sædervar i forvejen solgt til offentligheden som led i en særlig pakke, der også inkluderede en overnatning på et hotel i Hong Kong.

De 100 sæder blev solgt via lodtrækning blandt over 25.000 interesserede. Betingelsen var dog, at manvar bosiddende i Japan og desuden medlem af selskabets frequent-flier program. De 100 vindere har hver betalt 78.700 yen svarende til 5.535 kroner for billetten.

Samtidig var seksaf flyets 12 business-class sæder udloddet på auktion, hvor pengene gik til velgørenhed.

Og den mulighed ville den 48-årige amerikanske forretningsmand, Gino Bertuccio, ikke gå glip. Han havde tidligere været med på jomfruflyvningen med A380 fra Singapore til Sydney med Singapore Airlines og ønskede brændende at være med på Dreamlinerens jomfrurejse også.

Derfor deltog han i auktionen på nettet ogvandt. For en pris på $33.500 eller godt 179.000 danske kroner sikrede han sig en af de eftertragtede billetter.

“Følelsen er utrolig,“ siger en glad Gino Bertuccio ifølge Wall Street Journal.

I fast rutedrift fra 1. november

De første egentlige services med det nye Dreamliner fly begynder 1. november, hvor ANA indsætter drømmetflyet på ruterne fraTokyo-Haneda til Okayamasamt fraTokyo-Haneda til Hiroshima.

Den første internationale Dreamliner-rute bliver Haneda-Beijing i december og siden følger Haneda-Frankfurt i januar 2012.

Det japanske All Nippon Airwaysfik som verdens første luftfartsselskab leveret Boeings nyudviklede langdistancefly i sidste måned. Flyets konstruktion gør, at det kan flyve hurtigere, længere og mere brændstoføkonomisk, mens passagerne kan glæde sig til større vinduer, bedre plads, bedre indretning og bedre indeklima.