Slut med Northwest

Snart er det endegyldigt slut med det amerikanske luftfartsselskab Northwest. Delta pågebyndte i weekenden slutfasen af integrationen mellem de to selskaber.

De to SkyTeam-selskaber Delta og Northwest fik i slutningen af 2008 myndighedernes godkendelse til en fusion, der har skabt et luftfartsselskab, der frasin begyndelse havde 75.000 ansatte og en omsætning på $ 34 mia.Det fortsættende selskabhedder Delta og har hovedkontor i Atlanta. Det har betydet, at Norhwest-navnet langsomt er blevet faset ud.

Men nu er det endegyldigt slut. Delta pågebyndte i weekenden slutfasen af integrationen mellem de to selskaber.

Det betyder, at alle flyvninger med Northwest-koden “NW“med afgange i perioden 31. januar til 4. september fremover vil hedde “DL“. For ca. 2 uger siden blev alle Northwest-fly fra 5. september og fremad omdøbt til DL-afgange. Såsnart omlægningen er på plads vil “NW“-koden gå over i historiebøgerne.

Den afsluttende integration betyder også, at DL-codeshare flyvninger opereret af Northwest vil blive fjernet. Northwest-codeshare opereret af KLM vil blive konverteret til DL-codeshare.

Alle bookingnumre (PNR) fra Norhwest vil blive erstattet af et Delta-bookingnummer for alle flyvninger fra 31. januar og fremad. Når billetudstedelse på Northwests billetkode nr. 012 ophører pr. 30. april vil det således være endegyldigt slut med et luftfartsselskab, der har eksisteret siden 1926.

Branchefolk med nogle år på bagen vil formentlig kunne huske tiden med NW flight 030/031 – en rute opereret af Northwest medBoeing 747 fra New York JFK via København til Stockholm.