En Airbus A330-300 fra lettiske SmartLynx Airlines. Foto: SmartLynx Airlines

SmartLynx anskaffer fem langdistancefly

Det lettiske flyselskab SmartLynx Airlines udvider sin flåde med fem Airbus A330 i maj og juni. Flyene skal operere til både asiatiske og amerikanske destinationer.

SmartLynx Airlines har hidtil ikke haft aktiviteter på markedet for langdistancefly, men det bliver der ændret på nu.

Det lettiske ACMI- og charterflyselskab har således anskaffet sig fem Airbus A330, der knytter sig til en eksisterende flåde bestående af i alt 13 A320- og A321-fly. A330’erne vil blive konverteret til såkaldt Zero LOPA ved at fjerne alle sæder i flyet og gøre dem klar til fragtflyvninger. Flyene vil være i drift allerede i løbet af maj og juni.

Markedet for flyvninger med fragt har mødt stigende efterspørgsel under coronapandemien, og det er på denne baggrund, at SmartLynx Airlines har tilføjet fem langdistancefly. Ifølge flyselskabernes internationale sammenslutning, IATA, steg efterspørgslen på luftfragt med ni procent i april sammenlignet med før corona.

Krisen kan skabe grundlag for vækst
SmartLynx Airlines er glade for at udvide flåden med de store langdistancefly, så kunderne har endnu flere muligheder.

”Vi udvider konstant vores serviceportefølje og ekspertiseområder for at imødekomme den hurtigt skiftende efterspørgsel på markedet. Det er vores stærke overbevisning, at pandemien og den nuværende globale krise vil skabe mange muligheder for vækst og udvikling for vores virksomhed og hele branchen,” siger Zygimantas Surintas, administrerende direktør i SmartLynx Airlines.

”Tilføjelsen af ​​de modificerede Airbus A330-fly er et stort skridt fremad for SmartLynx Airlines, og vi er mere end spændte på at se, hvilke udfordringer og sejre de vil medføre.”

Når markedet for fragtflyvninger på lange distancer vender tilbage til normalen, vil SmartLynx Airlines konvertere A330-flyene tilbage til passagerudgaven. Flyselskabet forventer, at det vil kunne skabe konkurrence til veteraner i markedet.

Vil flyve til USA og Asien
De konverterede A330’ere skal transportere fragt for både eksisterende og nye kunder til og fra destinationer i Europa, Asien og USA. Den maksimale mængde fragt, hvert fly kan medtage, er 50 ton.

Det er ikke første gang under coronapandemien, at SmartLynx Airlines konverterer passagerfly til fragtudgaver. Tidligere i 2021 har selskabet konverteret to Airbus A321 til fragtfly for at imødekomme voksende efterspørgsel. Selskabet var et af de første til at introducere A321 til fragtoperationer.

SmartLynx Airlines er velkendt i Skandinavien, da selskabet tidligere blandt andet har fløjet for Norwegian og TUI med Airbus A320.

 

Relaterede artikler:

Spies-flyselskab lejer to fly fra SmartLynx

SmartLynx på erobringstogt

SmartLynx forsinker hver tredje flyvning for Norwegian