Snart WiFi ombord på alle Emirates-fly

Flyselskabet Emirates vil i fremtiden tilbyde WiFi på alle deres fly. Allerede nu har flere end 80 af selskabets fly netforbindelse, og der investeres årligt i nye udvidelser.

Tjekke mail, chat med venner og familie på Skype, logge på Facebook og være opdateret på nyheder. For mange mennesker er det i dag vigtigt at have muligheden for at gå online, også når de sidder i et fly i 10 kilometers højde over jorden.

Derfor er det de seneste år også blevet mere udbredt blandt flyselskaberne at satse på WiFi i flyene. For Emirates handler det om, at selskabet i fremtiden ønsker at kunne tilbyde alle deres kunder, at de billigt eller helt gratis kan komme online, når de er ombord i selskabets fly.

“Det er et faktum, at vores kunder vil være online ombord, og efterspørgslen vil kun stige. Vi har altid set WiFi som en service og en værdigivende del af Emirates’ samlede produkt, snarere end en indtægtskilde,“ siger Tim Clark, der er koncernchef i Emirates Airline.

WiFi giver tekniske udfordringer
Som det er nu, er det muligt at gå online på alle 53 af Emirates’ A380-fly samt 28 af selskabets Boeing 777, som flyver oversøisk. Desuden investerer Emirates 20 mio. dollars om året på nye installationer, så der til sidst kan tilbydes WiFi på samtlige flyvninger.

Der er dog stadig nogle udfordringer ved at indføre WiFi på alle fly. Men Emirates håber på, at selskabet snart kan tilbyde det til kunderne som en gratis del af deres generelle service.

“Vi står over for en masse tekniske begrænsninger – fra hastighed og båndbreddetilgængelighed og pris til den understøttende hardware og software – som alle vi i branchen arbejder hårdt på at løse lige nu,” siger Tim Clark.

Siden Emirates i 2011 lancerede det første fly med WiFi, har omkring en halv million passagerer benyttte sig af muligheden for at gå online. Og Emirates regner med, at efterspørgslen vil stige. Som en del af servicen tilbydes der nemlig, at de første 10 Mb data er gratis og derefter 1 dollar for 600 Mb.

Skandinaviske fly følger med
Men det er ikke kun Emirates, der satser på WiFi. Norwegian har siden 2012 tilbudt WiFipå ruter i Skandinavien og Europa. I år har det norske lavprisflyselskab udvidet til, at der nu er 74 af deres 76 Boeing 737-800 fly, som giver passagererne mulighed for at tjekke mails og gå på Facebook.

Icelandair går skridtet videre og implementerer WiFi på hele deres flåde. I 2013 var planen, at WiFi skulle installeres på 19 af deres Boeing 757-200/300-fly, som har ruter på tværs af Atlanten. I dag er selskabet dog i fuld gang med at udvide til alle deres fly. Icelandair regner med, at WiFi er installeret på alle fly i slutningen af 2015.

Hos SAS har tekniske udfordringer og utilfredshed med kvaliteten af WiFi betydet, at udvidelsen går langsomt. I dag er det kun muligt at gå på nettet på en halv snes Boeing 737-800 fly fra baserne i Stockholm og Oslo.