KLM-fly i snevejr i Amsterdam Schiphol Airport (Arkivfoto: KLM)

Snestorm aflyser KLM-flyvninger til Danmark

KLM aflyser søndag 18 ud af 28 flyvninger mellem Amsterdam og tre danske lufthavne. Sneen driller også andre steder i Europa.

I Schiphol-lufthavnen ved Amsterdam er der udsigt til flykaos i dag. Vinteren har holdt sit indtog med snefald i kombination med en stærk blæst, og det har fået det hollandske flyselskab KLM til på forhånd at aflyse 94 rotationer til europæiske destinationer, hvilket svarer til 188 flyvninger.

Det kommer til at gå ud over de mange rejsende mellem Amsterdam og lufthavnene i København, Billund og Aalborg. Således aflyser KLM fire ud af fem afgange mellem Amsterdam og København i løbet af søndagen, mens samtlige tre ud af fem flyvninger fra Amsterdam til Billund samt to ud af fire flyvninger mellem Amsterdam og Aalborg heller ikke vil blive gennemført. Det samme er tilfældet med returflyvningerne fra de tre danske lufthavne til Amsterdam.

“Vores passagerer er i øjeblikket ved at blive informeret og ombooket. Samtidig forventer vi, at eventuelle forsinkelser kan få følgevirkninger resten af dagen,” oplyser KLM.

Omkring 2.000 passagerer til og fra Danmark
Det er forventningen om begrænset banekapacitet i Europas tredjestørste lufthavn, der får KLM til på forhånd at aflyse de mange flyvninger, og det er billigere for flyselskabet at forsøge at tage problemerne i opløbet i stedet for at risikere, at passagererne strander rundt omkring i Europa.

Der vil dog være mange danske rejsende, der vil få sig en overraskelse, når de søndag morgen lander i Schiphol-lufthavnen efter interkontinentale flyvninger fra eksempelvis Asien eller USA. Disse passagerer har måske først ombord på flyet til Amsterdam fået information om, at det ikke vil være muligt at flyve videre til Danmark samme dag.

Det skønnes, at op imod 2.000 passagerer til og fra Danmark vil blive berørt af de mange aflysninger.

Sne mange steder i Europa
Snevejr driller også flytrafikken i andre europæiske lufthavne. Således har Birmingham Airport og East Midlands Airport i Storbritannien begge været lukkede hele formiddag, og i London-lufthavnene Luton og Stansted har der været store forsinkelser siden søndag morgen.

I Bruxelles-Zaventem lufthavnen var banerne midlertidigt lukket søndag formiddag, og der rapporteres også om snefald og forsinkelser i Geneve-Cointrin lufthavnen.

 

Relaterede artikler:

Tidligt strejkevarsel fra KLM-personale

Kaos i Amsterdam-Schiphol lufthavnen