Sønderborg: Brug for nytænkning

Der er brug for nytænkning, lyder begrundelsen for udskiftningen af direktøren i den kommunalt ejede Sønderborg Lufthavn. Inden man ansætter en ny direktør, skal brugerne høres.

I juni skilte Sønderborg Kommune sig af med direktøren for Sønderborg Lufthavn, Anders Sørensen, efter otte år. At parternes veje skulle skilles, kan virke underligt. For ifølge direktøren for Land, By og Kultur i Sønderborg Kommune, der er eneejer af lufthavnen, så går det rigtig godt i den lille lufthavn.

”Det er en meget veldrevet lufthavn med høj brugertilfredshed. Der er nok ikke nogen andre danske lufthavne, der er istand til at vende flyene så hurtigt som vi er,” understreger Inge Olsen, direktør for Land, By og Kultur i Sønderborg Kommune, overfor CHECK-IN.dk.

Alligevel var der en god grund til at parterne skulle skilles, forklarer Inge Olsen.

Sønderborg Kommune har fire hovedpunkter for lufthavnen i fremtiden. For det første er det vigtigt, at man fortsat har en indenrigsrute til København. For det andet vil man også gerne tiltrække operatører, der vil lave ruter fra Sønderborg til europæiske destinationer. For det tredje er det vigtigt, at lufthavnens gode omdømme og gode service opretholdes. Og endelig så er det vigtigt, at der er gode rammer for de virksomheder, som ligger i lufthavnen og tilsammen beskæftiger 400 mennesker.

”Der er brug for nytænkning og en person med nye idéer,” understreger Inge Olsen.

Hvad brugerne kunne tænke sig
Stillingen som lufthavnsdirektør er endnu ikke slået op. Og det er der en god forklaring på.

”Først skal vi have nogle til at hjælpe os med at lave en brugerundersøgelse. Vi skal finde ud af hvad det er for en profil brugerne af lufthavnen kunne tænke sig, at vi ansætter,” pointerer Inge Olsen, der forventer, at stillingen slås op i slutningen af september eller starten af oktober.

Da Bornholms Lufthavn og Esbjerg Lufthavn i efteråret 2013 skulle have nye direktører, fik Trafikstyrelsen og Esbjerg Kommune henholdsvis 76 og 27 ansøgninger.