Sønderborg Lufthavn tangerer passagerrekord

Sønderborg Lufthavn fortsætter den positive udvikling i rutetrafikken, hvor april måned bød på 32 % flere passagerer end året før. I årets første fire måneder har Sønderborg Lufthavn nu haft næsten 27.000 passagerer.

På Lufthavnsvej 1 i Sønderborg læses trafiktallene for april måned formentligt med glæde.

Det solrige og varme forår har nemlig ikke afholdt grænseregionen fra at rejse og Sønderborg Lufthavn tangerer således i disse dage en 10 år gammel passagerrekord.

Den positive udvikling i rutetrafikken til og fra Sønderborg Lufthavn fortsatte med uformindsket styrke i april 2011, hvor lufthavnen havde 32 % flere passagerer end samme måned året før.

Fremgangen er tilfredsstillende selvom der naturligvis bør korrigeres for askeskyens indvirkning på flytrafikken i april 2010, hvor Sønderborg Lufthavn var periodisk lukket og derved mistede passagerer.

I alt benyttede 6.659 passagerer lufthavnen i april 2011.

Iårets første fire måneder har Sønderborg Lufthavn haft 26.905 passagerer, svarende til en vækst i passagertrafikken på 13,25 %.

Væksten i rutepassagertrafikken skyldes hovedsagligt, at Cimber Sterling har indsat mere kapacitet. Der er nu5 daglige rotationer mellem Sønderborg og København og Cimber Sterling byder således på det bedste trafikprogram i mange år.

Sønderborg Lufthavn, derhører til blandt Danmarks mindste lufthavne, blev officielt åbnet for ruteflyvning i 1969 med en 1.200 meter lang landingsbane. I en årrække blev lufthavnen drevet afCimber Air og Sønderborg Lufthavn er en central del af regionens infrastruktur.