Sønderborg Lufthavn. (Arkivfoto)

Sønderborg Lufthavn vil udvide markedsområdet

Sønderborg Lufthavn havde i 2010 det bedste år siden 2001. Forventningerne til de kommende år er store, når lufthavnens optagelsesområde i 2012 udvides betydeligt med færdiggørelsen af Sønderborg-motorvejen, der tilkobles E45 ved Kliplev.

Onsdag den 24. marts 2010 blev det første spadestik taget til M51 Kliplev-Sønderborg motorvejen, der i 2012 forventes at stå færdig med tilkobling til Europavej E45.

Det vil med et slag udvide Sønderborg Lufthavns optageområdefra nuværende1 million passagerer til 1,6 million passagerer, der vil have maksimalt 90 minutters transporttid til lufthavnen. Heraf vil omkring 40 procent heraf befinde sig på den tyske side af grænsen.

Derfor er der også grund til optimisme hos lufthavnschef Anders Sørensen fra Sønderborg Lufthavn. I 2010 havde lufthavnen det bedste år siden 2001 med i alt 85.616 passagerer. Et tal, der kunne have været højere, hvis ikke enislandsk askesky og hårdt vintervejr var kommet på tværs.

Forventningene til 2011 er da også en tangering af passagertallet fra 2010, mens lufthavnen spejder i horisontenefter atkunne aktivere den tyske del af det nye optageområde fra 2012.

“Det vil være meget attraktivt økonomisk og i øvrigt til gavn for det dansk-tyske grænsesamarbejde, hvis de tyske kunder får øjnene op for fordelene ved at bruge Sønderborg Lufthavn,“ siger Anders Sørensen.

Lufthavnschefen peger på det faktum, at mange nordtyskerne i dag ser lufthavnen i Hamburg som den primære lufthavn. Men motorvejskøer, dyr parkering ogugunstige indcheckningstidspunkter i Hamburg Airport vil fra 2012 gøre Sønderborg Lufthavn mere attraktiv for det tyske marked, når tilgængeligheden styrkes gennemetablering afSønderborg-motorvejen.

Foto: Sønderborg Lufthavn får udvidet 90 minutters optageområdet fra 1 mio. til 1,6 mio. passagerer i 2012.